Збірна України перемогла Боснію і продовжує далі боротьбу за путівку на ЧС-2022

Україна - Боснія

Національна збірна України з футболу здолала команду Боснії та Герцеговини і посіла друге місце у групі.

Матч відбувся вчора, 16 листопада, у Сараєво. Для продовження боротьби за путівку на Чемпіонат світ у Катарі українцям потрібно було перемогти боснійців за умови, що фінни вдома програють французам. За умови, якщо б фінни і французи зіграли в нічию, тоді збірній Україні потрібно було перемагати з різницею у два м’ячі.

Поєдинок видався хоч і нелегким, але підопічні Олександра Петракова вчора впоралися із завданням.

На 58-ій хвилині зустрічі Циганков прорвався по флангу у штрафний майданчик суперника, віддав передачу у центр, Ярмоленко скинув м’яч далі і Зінченко вдало вибіг із-за спин двох захисників та влучно пробив у порожні ворота – 1:0.

Боснійці спробували відігратися, пішли вперед і навіть створили кілька небезпечних моментів біля воріт Бущана. Однак, на 79-ій хвилині господарі поля пропустили контратаку і Артем Довбик, який вийшов на заміну, реалізував вихід віч-на-віч з воротарем. 2:0 – перемога збірної України.

В іншому матчі групи D матч завершився з таким же рахунком – Франція у гостях обіграла Фінляндію 2:0.

Турнірне становище у групі D: Франція – 18 очок, Україна – 12 очок, Фінляндія – 11 очок, Боснія та Герцеговина – 7 очок, Казахстан – 3 очки.

Франція з першого місця у групі напряму потрапляє на Чемпіонат Світу 2022, що відбудеться у Катарі.

А збірній України за путівку ще доведеться поборотися у стикових матчах. Загалом 12 команд із Європи боротимуться лише за 3 путівки.

Ось усі учасники раунду плей-офф: Португалія, Італія, Шотландія, Швеція, Уельс, Росія, Австрія, Польща, Туреччина, Чехія, Україна і Північна Македонія.

При цьому збірні України і Росії уже звично будуть розведені під час жеребкування і між собою не зустрінуться.

Жеребкуванння раунду плей-офф відбудеться 26 листопада.

Матчі плей-офф проводитимуться у два раунди, кожен із яких складатиметься з одного матчу – 24 березня 2022 року сіяні команди (перші шість зі списку) зіграють на своєму полі проти когось із не сіяних.

Тобто уже на першому етапі Україні в суперники може потрапити Португалія, Італія, Шотландія, Швеція або Уельс.

Потім шестеро переможців першого раунду складуть ще три пари і 29 березня визначать володарів путівок на чемпіонат світу.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
Реальність перемоги на ставках матчу по КС ГО

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Козові: свіжі вакансії за листопад

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 17 листопада