“Нива” здобула третю перемогу поспіль і тепер має шанси у боротьбі за вищу лігу

Нива - Кремінь

У суботу, 27 листопада, тернопільська “Нива” провела свій останній офіційний поєдинок у 2021 році.

У матчі 20-го туру тернополяни на львівському стадіоні “Скіф” приймали кременчуцький “Кремінь” і здобули вольову перемогу з рахунком 4:2.

“Нива” впродовж фактично всього поєдинку мала відчутну перевагу, багато часу проводила в атаці біля воріт суперника, але і гості, незважаючи на свій статус аутсайдерів, зуміли тернополянам попсувати нерви.

Феєрія забитих м’ячів розпочалася на 24-ій хвилині, коли Різник у падінні все ж таки дотягнувся до м’яча і влучним ударом замкнув передачу від партнерів по команді – 1:0.

Втім, уже на 32-ій хвилині “Кремінь” зумів відігратися. Красень-гол із далекої відстані забив Мурашов. Потужний удар під перекладину і воротар тернополян Механів був безсилий – 1:1.

“Нива” зуміла вийти вперед іще до перерви. На 37-ій хвилині після подачі зі штрафного Кисленко виграв верхову боротьбу і головою відправив м’яч у ворота суперника. 2:1 – з таким рахунком завершився перший тайм.

А відразу ж по перерві тернополяни збільшили відрив. На 46-ій хвилині Кисленко оформив дубль, влучно пробивши з під двох захисників суперника – 3:1.

Здавалося б перемога близько, але команда з Кременчука не здавалася. На 67-ій хвилині гості спіймали тернополян на контратаці. Механів відбив один удар суперника, що виходив віч-на-віч, але Галата першим опинився на добиванні і відправив м’яч фактично у порожні ворота – 3:2.

Доволі хиткий рахунок протримався недовго. На 75-ій хвилині тернополянин Дедух потужним ударом здалеку забив не менш красивий гол, ніж Мурашов.

4:2 – такий остаточний підсумок зустрічі. Це, до речі, третя поспіль перемога “Ниви” у чемпіонаті, після якої тернопільська команда набирає 29 очок і піднімається на 5-те (!) місце у турнірній таблиці.

У “Альянса”, який перебуває на 4-му місці, наразі лише на 1 очко більше. Щоправда, команда з Сумщини зіграла поки що на дві гри менше, але ці дві гри в запасі “гостьові” та ще й проти сильних суперників – “Краматорська” та “Оболоні”.

Отож, у “Ниви” на обрії знову з’явився шанс поборотися за вихід у вищу лігу.

У неділю та понеділок у першій лізі будуть зіграні заключні 4 матчі 20-го туру, в тому числі і важливий для тернополян поєдинок “Краматорськ” – “Альянс”.

А далі зимові канікули і відновлення чемпіонату відбудеться аж у березні. Навесні командам першої ліги залишиться зіграти лише 10 турів.

Ніби залишилося небагато, але шанси, щоб поборотися за 4-те місце у тернопільської “Ниви” таки є.

Нагадаємо, дві команди, які займуть 1-2 місця у цьому сезоні першої ліги, напряму виходять в Українську прем’єр-лігу. А команди, які займуть 3-4 місця, за вихід у “вищу ліги” боротимуться у стикових матчах проти команд, що посядуть 13-14 місця в УПЛ.

Читайте також:
Жеребкування плей-офф відбору на ЧС-2022: Україна зіграє проти Шотландії

Коментувати

Попередня стаття

У Бережанах готуються відкрити новий потужний завод. Зарплата – 10000 гривень

Наступна стаття

Якого саме сома запустили у Тернопільський став – всі подробиці