На Ковалівському спиртзаводі проводять обшуки

Претенденту на посаду голови Чортківської районної ради готують неприємності

Правоохоронці  Управління стратегічних розробок і аналізу (УСРА) сьогодні, 3 грудня, прибули з обшуком на Ковалівський спиртзавод.

Що привело туди поліцейських, які протидіють організованій злочинності на підприємство, наразі достеменно невідомо.

Але, не виключено, що така раптова увага правоохоронних органів пов’язана з політичною діяльністю керівника Ковалівського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП “Укрспирт” Андрія Чорби.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, депутат від “Довіри” Андрій Чорба є одним із основних претендентів на посаду голови Чортківської районної ради.

Він зарекомендував себе як добрий господарник, який готовий вирішувати проблеми укрупненого Чортківського району та має підтримку значної частини депутатського корпусу.

Але є у Чорби і серйозний конкурент – колишній правоохоронець, а тепер власник охоронного бізнесу та радикал Петро Шеремета. І хоча за останнім тягнеться шлейф ряду скандалів, але його готові підтримати чимало новообраних депутатів.

В обох кандидатів приблизно однакові шанси на перемогу. У Чорби якщо і є перевага, то наразі не дуже значна.

Отож, не виключають, що обшуки на Ковалівському спиртзаводі мають суто політичне підгрунтя аби перед першою сесією Чортківської райради зіпсувати репутацію важливому конкуренту та усунути його від боротьби за посаду голови.

Тим паче, що у правоохоронних органах працюють не тільки колишні колеги Шеремета, а й близькі родичі. Так, його рідний брат по матері Василь Джиджора зараз очолює Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України. Тож саме Джиджора міг посприяти обшуку на спиртзаводі, щоб розчистити шлях до посади своєму родичу.

Як бачимо, боротьба за крісло очільника Чортківської районної ради стає жорсткішою й набирає нових обертів. Цікаво, як розгортатимуться події на установчій сесії.

Коментувати

Попередня стаття

У Кременці водій вантажівки “Вольво” збив жінку на пішохідному переході

Наступна стаття

У Польщі в результаті ДТП загинули двоє молодих українців