Гуртожиток громад: у Теребовлі будівлю районної адміністрації поділили між трьома ОТГ

На останній сесії Теребовлянської районної ради вирішували долю адміністративної будівлі, в якій розміщувалися райрада та районна державна адміністрація.

Про це у соціальній мережі Facebook інформує  Теребовля ІІ медіацентр”.

“Для теребовлянців очевидним є той факт, що у майбутньому у такій будівлі було б добре зробити єдиний адміністративний центр Теребовлянської громади, де були б усі відділи, усі структури, де надавались би потрібні консультації мешканцям та відбувались би сесії.

Але про своє право на частку у власності цього будинку заявили Микулинецька (до неї тепер входять ще й Дружба, Струсів та ін. села) та Іванівська громади.

Тому адміністративну будівлю поділили між трьома громадами”. – йдеться у повідомленні.

Згідно з прийнятим рішенням, перший поверх та малий зал засідань на третьому поверсі належатиме Микулинецькій громаді. Другий, третій та четвертий поверхи теоретично належатимуть Теребовлянській громаді, але додатково 7% площі на кожному поверсі належатиме Іванівській громаді.

“Важко уявити, як вони збираються спільно утримувати це приміщення, ремонтувати його, оплачувати комунальні послуги, послуги прибиральника. Відтепер це такий собі “гуртожиток” для всіх громад”. – зазначає “Теребовля ІІ медіацентр”.

Цікаво, що Золотниківська громада не претендувала на свою частку і залишилась осторонь таких поділів. Адже Золотники – це ж у Золотниках.

Як відомо, у рамках запровадження адмінреформи після місцевих виборів, що відбулися 25 жовтня цього року, замість 17 районів на Тернопільщині залишається лише 3 – Кременецький, Тернопільський і Чортківський.

Спочатку планувалося Теребовлянщину розділити між укрупненими Тернопільським та Чортківським районами. Втім, згодом все ж таки було вирішено, що увесь Теребовлянський район, а це Теребовлянська, Микулинецька, Іванівська та Золотниківська громади, за новим адмінподілом буде входити до Тернопільського району.

Читайте також:
Головою Чортківської районної ради обрали Марію Чупрій із партії “Довіра”

Коментувати

Попередня стаття

На Тернопільщині п’яний чоловік ледь не замерз під стінами тюрми

Наступна стаття

Локдаун в Україні: Кабінет міністрів запровадив посилений карантин з 8 до 25 січня