У Бучачі неповнолітній водій їздив п’яним на “Мерседесі”. Як покарав його суд?..

Покарання у вигляді попередження отримав учень Бучацького професійно-технічного училища, який перебував за кермом автомобіля у стані алкогольного сп’яніння.

Адміністративне правопорушення було зафіксоване 2 жовтня цього року у Бучачі. На вулиці Стрипна працівники патрульної поліції зупинили легковий автомобіль марки “Мерседес Бенц Е-320”, водій якого перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Кермувальник авто – неповнолітній, учень Бучацького професійно-технічного училища.

Патрульні запропонували йому пройти огляд на алкогольне сп’яніння у встановленому законом порядку за допомогою сертифікованого алкотестеру “Драгер”.

Водій погодився. Результат алкотестеру – 1,28 проміле, що більш як у 6 разів вище норми.

На порушники склали адмінпротокол за нетверезе водіння. Матеріали справи направили в суд.

У суді водій визнав свою провину у вчиненні даного правопорушення.

Окрім цього він надав у суд довідку з Бучацької міської ради про те, що проживає на даний час тільки з батьком та сестрою. Мати з 25 липня цього року з ними не проживає.

Також до матеріалів справи долучили позитивну характеристику на учня Бучацького ПТУ, який навчається на будівельника.

Згідно чинного законодавства, особи віком від 16 до 18 років, які вчинили адміністративне правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 130 КУпАП, підлягають адміністративній відповідальності на загальних підставах.

До обставин справи суд врахував щире каяття порушника, врахував те, що він проживає у неповній сім’ї, а також врахував позитивну характеристику за місцем навчання.

Відтак, суддя Бучацького районного суду Федорончук В. Б. 7 грудня цього року постановив неповнолітнього водія автомобіля марки “Мерседес” визнати винним в скоєнні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП, та застосувати до нього захід впливу у вигляді попередження.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Неймовірна історія: жінка створила аварійну ситуацію і залишила свого п’яного чоловіка розбиратися із поліцією

Коментувати

Попередня стаття

Аварія поблизу Тернополя – у Смиківцях зіткнулися два “Фольксвагени” і “Шкода”

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 15 грудня