Міністр охорони здоров’я назвав області, які не готові до пом’якшення карантину

Області західних регіонів України ще не готові до переходу на другий етап карантину.

Про це сьогодні, 20 березня, під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“На засіданні уряду буде представлений той документ, який передбачає адаптивний карантин. Адаптивний карантин передбачає, що є критерії. І якщо їх проходить область, то є пом’якшення. Якщо ці критерії перевищуються – захворюваності, заповненості ліжок, кількості тестувань, тоді область не переходить в інший етап. Ці показники будуть визначатися станом на 21 травня”. – сказав міністр.

За його словами, станом на 18 травня не готові до переходу на другий етап карантину в основному області, які розташовані в західних регіонах України – Чернівецька, Волинська, Рівненська та інші.

Максим Степанов зазначив, що рішення буде прийматися перед переходом на другий етап.

Cтаном на ранок 20 травня, в Україні виявлено 19230 випадків захворювання на коронавірус, 564 летальних випадки, 5955 людей уже вилікувалися. За минулу добу в Україні виявлено 354 нових випадки захворювання, 16 летальних випадків, 323 людей вилікувалися.

У Тернопільській області станом на ранок 20 травня зафіксовано 1089 випадків захворювання на коронавірус, 22 летальних випадки, 647 людей уже вилікувалися. За минулу добу в області виявлено лише 8 нових випадків захворювання, 28 людей одужали, летальних випадків не зафіксовано. А за позаминулу добу на Тернопільщині випадків захворювання на коронувірус було не виявлено.

Читайте також:
МОЗ підготувало рекомендації щодо запуску автотранспорту після карантину

Коментувати

Попередня стаття

Ножем у живіт: на Тернопільщині жінка порізала свого чоловіка

Наступна стаття

У Польщі зникли двоє українців, які пливли човном за покупками (ФОТО)