Злочинний задум Фреяка та Григоришина зазнав краху: «Довіра» виграла суд і йде на вибори (ВІДЕО)

Для чого витрачати ресурси на виборчу кампанію та проводити чесну агітацію, якщо можна знешкодити опонентів із високим рейтингом через суд?

Саме так вирішили вчинити чинний голова Бучацької районної ради, кандидат у мери Бучача від «Європейської солідарності» Віталій Фреяк і керівник апарату Бучацької районної ради Василь Григоришин. Їм забаглося будь-якою ціною усунути головного конкурента на місцевих виборах — команду політичної партії «Довіра». Для реалізації злочинного задуму у змову включили секретаря Бучацької ТВК Богдана Замойського.

Зловмисники домовилися, що Замойський при реєстрації списків кандидатів в депутати від політичних партій приховає помилки в документах та прийме їх. Трійця мала надію на те, що завдяки таким махінаціям згодом унеможливлять реєстрацію кандидатів у депутати від «Довіри». Леліяли сподівання на те, що через заплановану ними судову тяганину «Довіра» не встигне у законний термін зареєструвати свою команду на виборах.

Невдовзі після рішення ТВК Василь Григоришин отримав документи з Золопотіцької селищної територіальної виборчої комісії та  копії документації з Бучацької районної комісії і поїхав до Тернополя на важливу зустріч.

В обласному центрі Григоришин мав бесіду з представниками Радикальної партії Олега Ляшка. Присутні домовилися, що саме члени цієї політичної сили подадуть позов до Бучацької територіальної, а також Золотопотіцької територіальної виборчих дільниць для скасування реєстрації кандидатів від «Довіри».

У такий спосіб опоненти планували протизаконно та безпроблемно перешкодити участі «Довіри» на виборах. Пішли на ігри з законом через завидний рейтинг цієї політсили. Звісно, Фреяк з власної кишені щедро приплачував юристам Радикальної партії Олега Ляшка за участь у безсоромній судовій тяганині. До того ж зловмисникам зіграли на руку колізії в законодавстві.

Для представників «Довіри» боротьба за справедливість була виснажливою, але команді принципово було відстояти виборче право. Майже за три тижні адвокати політичної партії взяли участь у п’яти судових засіданнях, але змогли перекреслити плани Фреяка, Григоришина і Замойського. Інформацію про змову зловмисників члени «Довіри» передали в правоохоронні органи, триває досудове розслідування. Винних у протизаконних оборудках буде притягнено до відповідальності.

Бучацька міська ТВК уже зареєструвала списки кандидатів в депутати до Бучацької міської ради від політичної партії «Довіра». Команда цієї політичної сили сподівається на підтримку місцевих жителів 25 жовтня.

Коментувати

Попередня стаття

Легенди футболу: володар «Золотого м’яча» 1968 року Джордж Бест

Наступна стаття

Уляна Супрун: «Вдома захворіти більш реально, ніж на виборчій дільниці»