На Тернопільщині сільський голова телепортував людей з-за кордону

У день місцевих виборів у двох селах на Бучаччині творилися дива.

Як писали місцеві ЗМІ, явка людей у Жнибородах і Дулібах аж зашкалювала. У першому селі вона сягнула 77%, в іншому — захмарні 82%. Кажуть, що правом проголосувати «скористалися» навіть ті люди, які 25 жовтня перебували за межами не те що Тернопільщини, а й України.

При цьому в інших селах такій активності виборців можна було лише позаздрити: там більше половини жителів процес волевиявлення проігнорували.

Проте місцеві мешканці, на перший погляд, неймовірні факти пов’язують не з високою національною свідомістю селян чи винаходом машини для телепортації з-закордону. У них є набагато приземленіше й прозаїчніше пояснення.

Люди вважають, що до неприродньо високої явки на дільниці доклав руки кандидат від «Європейської солідарності» Мар’ян Василечко. Він є головою сільської ради у Дулібах, а мешкає в Жнибородах. Окрім цього, тісно знайомий зі Степаном Барною, з яким разом навчався у виші. Можливо через давню студентську дружбу Василечко зробив усе можливе, аби «Європейська солідарність» отримала від селян 95% голосів.

Місцеві подейкують, що пан голова з братом мають успішний бізнес — возять українців на заробітки до сусідньої Польщі. З кожного пасажира просять за послугу 60 євро. Втім може саме у такий спосіб він дбає про те, аби реалізувати заклик Порошенка і таки побудувати Європу в Україні? А співгромадян возить попрактикуватися, не інакше. Забуваючи при цьому про розвиток Дулібів і власні посадові обов’язки. Бо в селі досі біда з дорогами та освітленням.

Дізнавшись про вигідну справу сільського голови-службовця, яким, до речі, мала би зацікавитися поліція, стає зрозуміло, як на місцевих виборах вдалося «проголосувати» людям з-закордону. Якщо ця теорія є вірною, то певне й паспорти жителів громади, які перебувають на заробітках, тримає при собі. Підтвердити чи спростувати припущення можуть правоохоронці.

Антон ВЕСЕЛИЙ

Коментувати

Попередня стаття

За минулу добу на Тернопільщині виявлено 139 нових випадків COVID-19, в Україні – майже 8000

Наступна стаття

Тернополяни підтримали Сергія Надала довівши, що довіряють людям справи, а не популістам