Головко, Болєщук і Сопель – у Тернополі обрали керівництво облради

Перше пленарне засідання першої сесії Тернопільської обласної ради сьомого скликання відбулося у середу, 25 листопада.

Під час засідання депутати обрали керівництво обласного “парламенту”.

Як уже раніше повідомлялося, головою Тернопільської облради більшістю голосів під час таємного голосування було обрано свободівця Михайла Головка.

Після цього депутати затвердили заступників голови, кандидатури яких запропонував Головко.

Так, першим заступником голови Тернопільської обласної ради обрано представника політичної партії “За майбутнє” Володимира Болєщука.

Заступником голови обласної ради обрано представника політичної партії “Слуга народу” Ігоря Сопеля.

Уся новообрана верхівка облради добре знайома виборцям Тернопільщини.

Представник ВО “Свобода” Михайло Головко раніше двічі обирався депутатом до Верховної Ради України по Кременецькому виборчому округу.

Володимир Болєщук є напевно “найстарішим” депутатом облради, адже він постійно туди обирається, починаючи з 2002 року. Раніше Болєщук представляв УНП, у 2015 році був обраний від “Народного контролю” і цього року – від партії “За майбутнє”.

Після Помаранчевої революції Володимир Болєщук також очолював Тернопільську районну державну адміністрацію.

А Ігор Сопель відомий як 100-денний голова Тернопільської ОДА. Підприємець з Хоросткова керував Тернопільщиною трохи більше трьох місяців. У листопаді минулого року Володимир Зеленський призначив Сопеля на посаду голови Тернопільської ОДА. А уже у лютому цього року Сопель подав заяву на звільнення.

Хоча, кажуть, результатами його діяльності були дуже незадоволені в Офісі президента і попросили його тихо піти з посади. Тепер, у представника “Слуги народу” друга спроба попрацювати у владі.

Після обрання заступників сесія створила комісію з питань бюджету та обрала її головою на постійній основі представника “Довіри” Олега Щиголя. Це, до речі, четверта за значимістю посада в облраді.

“Європейська Солідарність” та ВО “Батьківщина” посад не отримали. Ці дві політичні сили сьогодні навіть не приймали участі у голосуванні під час обрання голови облради.

Таким чином, із першого сесійного дня у новій облраді спостерігається більшість за участі партій ВО “Свобода”, “За майбутнє”, “Слуга народу” і “Довіра”.

Нагадаємо, за результатами виборів у Тернопільській обласній раді представлені 6 політичних партій. “Європейська Солідарність” має  17 депутатів, “Свобода” — 13, “За Майбутнє” — 12, “Слугу народу” і «Батьківщина” — по 8 і “Довіра” – 6.

Коментувати

Попередня стаття

Свободівця Михайла Головка обрали головою Тернопільської обласної ради

Наступна стаття

Не стало легенди — помер Дієго Марадона. Йому було лише 60…