У Бучачі продавець магазину спочатку попередив п’яного водія, а потім здав його у поліцію

Завдяки пильності та небайдужості свідка правоохоронці затримали водія, який кермував транспортним засобом, перебуваючи під дією алкоголю.

Підозрюваного в суді визнали винним. Про це повідомляється на сайті судових реєстрів.

Як відомо з матеріалів справи, випадок трапився 10 листопада 2020 року у місті Бучачі. Тоді близько 13:40 на вулиці Галицькій правоохоронці затримали чоловіка, який керував квадроциклом під дією алкоголю. Факт правопорушення підтвердився після того, як чоловік пройшов тест на приладі Drager 6810. Результат показав у крові 2.36 ‰ (проміле).

Зібрані матеріали слідчі передали до суду. Під час засідань підозрюваний свою провину не визнавав. Ба більше, адвокат обвинуваченого намагався довести протиправні дії правоохоронців. Зокрема те, що на момент затримання підозрюваний не кермував транспортним засобом. А сам підозрюваний навіть стверджував, що квадроцикла у нього взагалі немає, тому він просто не міг керувати цим транспортним засобом.

Однак довести вину чоловіка вдалося завдяки свідку. Останній, торгуючи в магазині, побачив, як підозрюваний приїхав на квадроциклі до закладу торгівлі. Там він купив запальничку й намагався поїхати геть. Продавець помітив, що чоловік перебуває навіть не напідпитку, а у стані сильного алкогольного сп’яніння. Тому попросив чоловіка не сідати за кермо транспортного засобу. А коли той відмовився – зателефонував на лінію 102, а потім різними способами затримував агресивного порушника до моменту прибуття правоохоронців.

Свідчення свідків стали ключовими під час ухвалення рішення. Також слід відзначити патрульних поліцейських, які належно оформили матеріали справи, не викликавши зауважень у суду.

У підсумку суддя Тхорик І. І. визнала підозрюваного винним у скоєнні адміністративного порушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП. Порушник змушений заплатити штраф у розмірі 600 (шестисот) неоподатковуваних мінімумів доходів (10200 грн) та судовий збір – 454 гривні.

Христина СЛОТА

Читайте також:
У Бучачі на АЗС водій “заправився” алкоголем на 1,7 проміле. Що вирішив суд?..

Коментувати

Попередня стаття

П’ятий день поспіль: у Чортківському районі люди бунтують проти нових тарифів на газ (ВІДЕО)

Наступна стаття

Ліверпуль – Манчестер Юнайтед: анонс і прогнози на матч чемпіонату Англії