2,5 проміле: п’яний водій скоїв ДТП і намагався пояснити, що було дуже слизько

Дорожньо-транспортна пригода за участі нетверезого водія трапилася у Бучацькому районі. Суд оперативно прийняв рішення щодо порушника.

2 січня ввечері, близько 23.00, у селі Жизномир Бучацького району водій легкового автомобіля “Фольксваген Гольф” не впорався з керуванням та допустив зіткнення з огорожею.

У результаті аварії було пошкоджено транспортний засіб та огорожу. На щастя, ніхто з людей не травмувався.

Поліцейські, прибувши на місце події, помітили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння. Відтак, йому було запропоновано пройти огляд. Чоловік погодився зробити це у медичному закладі. Результат виявився позитивним – 2,5 проміле.

На порушника склали адмінматеріали за ч. 1. ст. 130 (кермування у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння) та ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди із матеріальними збитками).

На судове засідання водій не з’явився, хоча про час і місце його проведення був належним чином поінформований.

Суддя вирішив не відкладати розгляд справи і уже 12 січня розглянув її без присутності особи, на яку складені адмінматеріали.

Як ідеться у матеріалах справи, пасажирка водія працівникам поліції пояснила, що вони того вечора їхали у лікарню у місто Бучач. Але дорога була слизькою, тому водій “Фольксвагена” не впорався з керуванням та допустив зіткнення із бетонним відбійником.

Втім, дослідивши усі матеріали справи, суддя Содомора Роман прийшов до висновку, що в діях водія вбачаються ознаки порушень, передбачених ст. 124 та ч. 1. ст. 130 КУпАП.

Приймаючи до уваги характер порушень та ступінь суспільної небезпеки, суддя постановив  визнати винним водія автомобіля “Фольксваген Пассат” у скоєнні правопорушень, передбачених ст. 124 та ч. 1. ст. 130 КУпАП, та накласти на нього штраф у розмірі 10200 гривень і позбавити прав керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Окрім цього порушник має сплатити в дохід держави 454 гривні судового збору.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Читайте також:
Так просто: на Тернопільщині п’яний водій скоїв ДТП і суд не встиг його оштрафувати

Коментувати

Попередня стаття

На Тернопільщині люди продовжують бунтувати проти тарифів на газ

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 22 січня