Житель Тернопільщини приїхав з Польщі і за порушення карантину отримав 17000 гривень штрафу

За порушення правил самоізоляції житель села Мужилів Підгаєцького району отримав штраф у розмірі 17000 гривень.

Як зазначається у матеріалах справи, 3 листопада 2020 року чоловік прибув з Польщі на територію України і, відповідно до діючих на той час карантинних вимог, мав перебувати на самоізоляції за місцем свого проживання.

Втім, уже 5 листопада чоловік самовільно покинув місце самоізоляції, а саме перебував на подвір’ях сусідів.

Правоохоронці зафіксували факт порушення та склали на чоловіка адміністративний протокол.

Цікаво, що самі ж сусіди і викликали поліцію. Вони помітили, що вранці, 5 листопада, чоловік покинув територію свого помешкання і переліз через огорожу спочатку на одне сусідське подвір’я, далі він пішов іще на два сусідських обійстях і при цьому наробив шкоди двом односельчанам.

На одному подвір’ї кинув дерев’яний слупок разом із сітою, на іншому – пошкодив браму та розбив вікно на вхідних дверях.

Люди викликали поліцію. Правоохоронці зауважили, що чоловік мав би перебувати вдома на самоізоляції, а не “мандрувати” чужими обійстями, тож склали на нього протокол саме за порушення карантинних вимог.

У суді чоловік, на якого склали протокол, свою провину визнав повністю та пообіцяв, що такого більше не повториться. При цьому мотивів свого вчинку він не пояснював.

Дослідивши матеріали справи, Підгаєцький районний суд постановив визнати жителя села Мужилів винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.44-3 КУпАП та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто в сумі 17000 гривень.

Читайте також:
У Борщеві за порушення карантину склали протокол на власника кафе. Що вирішив суд?..

Коментувати

Попередня стаття

Игровые автоматы на деньги после регистрации в клубе

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 25 січня