Не було червоних ліній: у Бучацькому районі власниця магазину отримала 17000 гривень штрафу

розмітка у магазині, карантин

За порушення карантину власниця магазину, розташованого у селі Медведівці Бучацького району, отримала штраф у розмірі 17000 гривень.

Факт порушення працівники поліції зафіксували 19 січня цього року. У сільському магазині не було нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менш як 1,5 метра.

Таким чином фізична особа-підприємець, яка здійснює діяльність у власному магазині, порушила один з пунктів карантинної постанови Кабміну.

Тож правоохоронці склали на неї адміністративний протокол за ч.1 ст.44-3 Кодексу України про адміністративні порушення.

При складенні протоколу жінка пояснила, що ознайомлена з вимогами карантинної постанови, а розмежувальні стрічки не наклеїла, оскільки у її сільському магазині мало відвідувачів.

Матеріали справи направили в суд.

У судовому засіданні адвокат власниці магазину пояснив, що жінка визнає свою провину. Також він розповів, що підприємиця нанесла маркування про дотримання дистанції у 1,5 м, однак з часом воно стерлося і жінка не встигла нанести його заново.

За таких обставин адвокат просив звільнити підприємицю від покарання у зв’язку з малозначимістю вчиненого нею порушення.

Однак суддя Бучацького районного суду Федорончук В. Б. не погодився із твердженням про малозначимість порушення.

При цьому він звернув увагу на серйозні наслідки недотримання карантину та на те, що за вказане порушення передбачене значне покарання.

Отож, у підсумку суддя 18 лютого постановив власницю магазину визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого  ч.1 ст.44-3 КУпАП та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Слід зауважити, що раніше суди області розглянули кілька десятків аналогічних справ, в яких порушників за відсутність розмітки покарали зауваженням або ж закрили справи у зв’язку з малозначимістю порушення.

Читайте також:
У Тернополі за порушення карантину на директора ресторану “На небі” склали 5 протоколів

Коментувати

Попередня стаття

“БМБуд” виграв тендер на утримання місцевих доріг Лановецького району на 2021 рік

Наступна стаття

Шахтар – Маккабі – 1:0. Відео голу та огляд матчу Ліги Європи