У Тернополі водій-наркоман за два місяці отримав три штрафи на загальну суму понад 60000 гривень

водій, наркотичне сп'яніння

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія автомобіля, який втретє впродовж року попався за кермом у стані сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, 21 лютого цього року на 166-му кілометрі дороги Стрий-Знамянка (це орієнтовно поблизу села Ступки Тернопільського району) працівники патрульної поліції зупинили водія автомобіля “Mazda Premacy”.

Чоловік перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння: а саме: поведінка, що не відповідає обстановці, розширені зіниці, які не реагують на світло, підвищена жвавість та рухливість ходи.

Від проходження медичного огляду у лікарні з метою встановлення наркотичного сп`яніння водій відмовився у присутності двох свідків.

Патрульні склали на порушника адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У матеріалах справи зазначено, що цей водій постановою Тернопільського міськрайонного суду 21 січня цього року притягувався до відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП і отримав штраф у розмірі 10200 гривень.
І також 27 січня Тернопільський міськрайонний суд виніс ще одну постанову за ч. 1 ст. 130 КУпАП стосовно цього ж водія та призначив йому штраф у розмірі 10200 грн.

У судове засідання з приводу розгляду справи за ч. 3 ст. 130 КУпАП водій не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення.
Відтак, суддя 10 березня розглянув справу без присутності особи, на яку складено протокол.

Дослідивши усі матеріали справи, в тому числі й відеозапис із нагрудних камер поліцейських, який підтверджував факт керування автомобілем, суддя прийшла до висновку, що в діях водія “Мазди” вбачаються ознаки порушення, передбачені ч. 3 ст. 130 КУпАП.

У підсумку суддя призначила водієві покарання у вигляді штрафу у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 10 років.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Таким чином за неповних два місяці водій “Мазди” тричі був покараний за керування автомобілем у стані сп’яніння, отримавши штрафів на загальну суму понад 60000 гривень.

Нагадаємо, з 17 березня в Україні вступають в дію нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. В тому числі й посилюється покарання за нетверезе водіння.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Володимир Зеленський підписав закон про підвищення штрафів за водіння в нетверезому стані

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 17 березня

Наступна стаття

Дві смерті за добу зареєстрували правоохоронці на Борщівщині