У Підволочиську водій “вісімки” за нетверезу їзду отримав 20400 гривень штрафу

Фото ілюстративне

Підволочиський районний суд призначив покарання для водія, який вдруге впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення був зафіксований працівниками поліції 21 лютого цього року у селі Новосілка Підволочиського району.

Ввечері, близько 23.00, правоохоронці зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2108”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій відмовився у присутності двох свідків.

На кермувальника склали протокол за ч. 2 ст. 130 Кодексу України про адміністративні порушення (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Як зазначається у матеріалах справи, у вересні 2020 року цей водій уже притягувався до відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП і тоді він отримав штраф у розмірі 10200 гривень.

Втім, схоже, висновків із цього покарання чоловік не зробив і тепер повторно впродовж року знову попався на цьому ж порушенні.

У судове засідання, водій, який притягувався до відповідальності за ч. 2 ст. 130 КУпАП, не з’явився, хоча був поінформований належним чином про час, дату та місце його проведення.

19 березня Підволочиський районний суд розглянув справу без присутності водія.

Дослідивши усі матеріали справи, суд постановив визнати водія автомобіля “ВАЗ 2108” винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 20400 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 3 роки.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Нагадаємо, з 17 березня в Україні вступили в дію нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. В тому числі й посилюється покарання за нетверезе водіння. Відтак, за порушення вчинені після 17 березня, передбачені іще суворіші штрафи.

Читайте також:
У Ланівцях водій “дев’ятки” за нетверезу їзду отримав 20400 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 28 березня

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 29 березня