Після зупинки поліцейськими водій “Жигулів” випив пива і отримав 20400 гривень штрафу

Шумський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який після зупинки працівниками поліції до проведення огляду на стан сп’яніння вживав алкогольні напої.

Як вбачається зі матеріалів справи, 29 грудня 2020 року на автодорозі Р-26 (Острог-Кременець) неподалік від Шумська працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2106”.

Після зупинки водієві було запропоновано пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння. Однак, до проведення огляду водій у присутності поліцейських вживав пиво “Львівське”.

За такі дії на кермувальника склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 130 Кодексу України про адміністративні порушення (вживання алкогольних напоїв після зупинки на вимогу поліцейських до проведення огляду на стан сп’яніння).

У судове засідання водій, на якого склали протокол, не з’явився, хоча його інформували про час, дату та місце його проведення.

Причини своєї неявки водій не повідомив, клопотань про відкладення судових засідань не подавав. Тож 23 березня суд розглянув справу без присутності особи, на яку складено протокол.

Дослідивши усі матеріали справи, суд постановив визнати водія автомобіля “ВАЗ 2106” винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 4 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 20400 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 3 роки.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні.

Можливо не всі водії це знають, але вживання алкоголю після зупинки поліцейськими не рятує від відповідальності за нетверезе водіння, а лише посилює цю відповідальність.

Так, водієві з Шумщини у випадку позитивного тесту на алкоголь загрожував штраф у розмірі 10200 грн, однак через вживання пива після зупинки поліцейськими він отримав удвічі більше покарання – штраф у розмірі 20400 грн.

Читайте також:
У Заліщиках водій BMW втретє впродовж року попався за кермом у стані наркотичного сп’яніння

Коментувати

Попередня стаття

37000 гривень на місяць: мер Скалата оприлюднив декларацію доходів за 2020 рік

Наступна стаття

У Бережанах впав електричний стовп: пошкоджено автомобіль (ФОТО)