У Борщеві суд покарав водія, який двічі за день попався п’яним за кермом

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який двічі за день попався поліцейським у стані алкогольного сп’яніння.

Чоловік яскраво зустрів Новий рік, але от тільки завершення першого дня року для нього було не надто вдалим – патрульні з інтервалом у 4 години склали на нього два протоколи за нетверезе керування автомобілем.

Як вбачається із матеріалів судової справи, 1 січня 2021 року близько 18.40 у селищі Скала-Подільська працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21114”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Водій у присутності двох свідків відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки, а також відмовився і від огляду у найближчому медичному закладі.

Відтак, на нього склали протокол за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні порушення (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Втім, того ж дня уже через чотири години, а саме 1 січня 2021 року о 22.50 працівники поліції зупинили того ж самого водія у селі Нивра, що на Борщівщині. Чоловік знову ж таки перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння, але цього разу він уже погодився пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки.

Алкотестер показав результат 1,97 проміле, що у 9 разів вище допустимої норми.

На порушника склали іще один протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Згідно чинного законодавства, якщо на розгляді суду перебувають два і більше адмінматеріалів стосовно однієї особи, то їх об’єднують в одну справу і призначають покарання за найбільш значиме порушення. Тому обидва адмінматеріали об’єднали в одну справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

У судове засідання водій “ВАЗ 21114” не з’явився. Причини неявки не повідомив.

Наприкінці березня суд розглянув справу без присутності особи, на яку складені матеріали.

Дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21114” визнати винним у вчиненні адміністративного порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 10200 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 1 рік.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Читайте також:
Після зупинки поліцейськими водій “Жигулів” випив пива і отримав 20400 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Автомобили из США: лучший выбор за приемлемую цену

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 8 квітня