Нові штрафи: за збитого зайця водія легкового авто покарали на 850 гривень

Монастириський районний суд призначив покарання для водія, який скоїв наїзд на зайця.

Випадок трапився 25 березня цього року на 38-му кілометрі автодороги Т-20-04 Бережани-Підгайці-Монастириська. Вранці, близько 10.20, водій легкового автомобіля “ЗАЗ Сенс” допустив наїзд на зайця, який перебігав проїжджу частину дороги.

У результаті цього транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Працівники  поліції на водія склали адміністративний протокол за ст. 124 Кодексу України про адміністративні порушення (порушення правил дорожнього руху, що призвело до пошкодження транспортних засобів, вантажу чи дорожніх споруд).

“Водій будучи неуважним, не вжив негайних заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу або безпечного об`їзду перешкоди, що у подальшому призвело до механічного пошкодження транспортного засобу при наїзді на тварину (зайця), яка перебігала проїжджу частину, чим порушив п. п. 2.3 (б), 12.3 Правил дорожнього руху”. – йдеться у матеріалах справи.

У судовому засіданні водій визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Монастириський районний суд постановив водія автомобіля “ЗАЗ Сенс” визнати винним у вчиненні адміністративного порушення передбаченого ст. 124 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Окрім цього водій має сплатити в дохід держави 454 гривні судового збору.

Нагадаємо, із 17 березня в Україні вступив в дію новий закон, який посилює покарання за порушення правил дорожнього руху.

Раніше за ДТП з матеріальними збитками карали штрафом у розмірі 340 гривень або позбавленням права керувати транспортними засобами на термін від 6 місяців до 1 року. Тепер уже штраф за це порушення становить 850 гривень.

Оскільки автопригода трапилася 25 березня, то її винуватець отримав покарання уже за новим законом.

Читайте також:
Володимир Зеленський підписав закон про підвищення штрафів за водіння в нетверезому стані

Коментувати

Попередня стаття

На шляху до Євро’2021: перший чемпіонат Європи — 1960 рік

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 12 квітня