Козівський суд покарав водія, який п’яним скоїв ДТП і втік з місця події

Козівський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Факт порушення трапився 8 січня цього року у селі Мала Плавуча колишнього Козівського району. Ввечері, близько 22.00, водій легкового автомобіля марки ВАЗ скоїв наїзд на припаркований автомобіль “Опель Вектра” та покинув місце дорожньо-транспортної пригоди.

Порушника швидко розшукали. Він, як вбачається із матеріалів справи, перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння – різкий запах алкоголю, почервоніння обличчя, порушення координації рухів.

Втім, від проходження огляду на стан сп’яніння водій ВАЗу відмовився – відмовився це робити на місці події і також відмовився проїхати для огляду у медичний заклад.

Відтак, на кермувальника ВАЗу працівники поліції склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до пошкодження транспортних засобів), за ст. 124-4 КУпАП (залишення місця ДТП) та ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У таких випадках покарання призначається за найбільш значиме порушення, тому цьому водієві за порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП загрожував штраф у розмірі 10200 грн. з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судове засідання особа, яка притягується до відповідальності, не з’явилася, хоча була належним чином повідомлена про дату, час та місце розгляду справи. Клопотань про відкладення розгляду справи не надходило, тож суд розглянув справу без присутності водія, який притягується до відповідальності.

Дослідивши усі матеріали справи, Козівський районний суд постановив водія автомобіля ВАЗ визнати винним у вчиненні адміністративних порушень, передбачених ст. 124, ст. 124-4 та ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Порушникові призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 10200 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 1 рік.

Окрім цього він має ще сплатити 454 гривні судового збору.

Читайте також:
У Борщеві не змогли покарати водія, який п’яним потрапив у ДТП

Коментувати

Попередня стаття

Оголошено тендер: на Лановеччині відремонтують 18 км дороги Снігурівка-Вишгородок

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 16 квітня