17000 гривень штрафу: у Зборові за новим законом покарали першого нетверезого водія

штраф

Зборівський районний суд призначив покарання для водія, який керував скутером у стані алкогольного сп’яніння.

Факт порушення був зафіксований 19 березня на автодорозі Тернопіль-Львів-Рава-Руська. Ввечері, близько 23.50, патрульні зупинили водія скутера “Альфа”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився за допомогою алкотестеру “Драгер”. Результат – 0,74 проміле, що майже у 4 рази вище допустимої норми.

На водія склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій скутера не з`явився та не повідомив про причину своєї неявки, хоча належним чином був поінформований про час і місце слухання справи.

Відтак, 14 квітня Зборівський районний суд розглянув справу без присутності водія, який притягується до відповідальності.

Вина водія скутера у вчиненні правопорушення доведена матеріалами адміністративної справи, зокрема протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями свідків, фотоілюстрацією та диском з відеозаписом.

Отож, Зборівський районний суд постановив визнати водія скутера винним у вчиненні адміністративного порушення передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень без позбавлення права керування транспортними засобами, оскільки у нього відсутнє водійське посвідчення.

Окрім цього порушник має сплатити в дохід держави 454 гривні судового збору.

Нагадаємо, із 17 березня цього року в Україні вступив в дію новий закон, який передбачає посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Оскільки водій скутера вчинив порушення 19 березня, тому уже отримав не 10200 грн штрафу, як було раніше, а 17000.

Це, до речі, перший випадок на Зборівщині, коли водій за нетверезе водіння отримав штраф уже за новим законом.

Читайте також:
Штраф 51000 гривень: у Тернополі за новим законом покарали першого нетверезого водія

Коментувати

Попередня стаття

На Тернопільщині розширюють потужності заводу з виробництва пюре, джемів, соків та дитячого харчування

Наступна стаття

У Борщеві водій “Жигулів” аргументовано захистився від штрафу за п’яну їзду