У Підволочиську водій тричі продував драгер і щоразу був інший результат

алкотестер, драгер

Підволочиський районний суд призначив покарання для водія автомобіля “Опель Комбо”, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв ДТП.

Факт порушення був зафіксований працівниками поліції 14 січня цього року у Підволочиську. Правоохоронці склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП на водія автомобіля “Опель Комбо”, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у Підволочиській центральній районній лікарні.

Водій у судовому засіданні своєї провини не визнав. Пояснив, що не керував транспортним засобом. Мовляв, працівники поліції приїхали, коли він стояв біля автомобіля, який наїхав на перешкоду.

Також розповів, що у присутності лікаря двічі продував алкотестер. Першого разу тест показав 0 проміле, а через 10 хвилин продув ще раз і результат уже був 0,58 проміле. Лікар склав висновок після другого продування.

З пояснень лікаря, які було надані у судовому засіданні, слідує, що водій “Опеля” у медичному закладі продував “Драгер” не двічі, а тричі.

Лікар розповів, що водій у медичному закладі поводив себе неадекватно і не пройшов проби Ромберга – не зумів зберегти рівноваги.

Медик пояснив, що першого разу під час продування алкотестера результат був близько 0,2 проміле. Але поліцейські були не згідні з результатом, тому приблизно через 20 хвилин водій ще раз продув алкотестер. Другий результат – більше 1 проміле.

І тут вже водій був не згідний. За якийсь час він іще раз продув алкотестер – третій результат становив 0,58 проміле. Його і вписали у висновок обстеження.

Лікар пояснив, що кількаразове продування алкотестеру не є заборонено. Якщо сторони не згідні, то продувати можна кілька разів, але лише на протязі двох годин з часу виявлення підозр на алкогольне сп’яніння.

Окрім пояснень лікаря суд звернув також увагу на відеозапис, доданий до матеріалів справи, який спростовує пояснення водія і підтверджує його перебування у стані алкогольного сп’яніння.

Зокрема, не знайшли свого підтвердження слова водія про те, що він не перебував за кермом автомобіля.

З відеозапису вбачається, що водій перебував за кермом і пояснював поліцейським, що не знає як наїхав на перешкоду.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Підволочиський районний суд 12 квітня постановив визнати водія автомобіля “Опель Комбо” винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 10200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Порушник також має сплатити в дохід держави 454 гривні судового збору.

Оскільки порушення було вчинено іще до вступу в дію закону про посилення відповідальності за порушення ПДР, тому водій отримав не 17000, а 10200 гривень штрафу.

Читайте також:
У Тернополі небайдужі громадяни здали у поліцію водія, який п’яний спав у машині

Коментувати

Попередня стаття

Легенди футболу: шестиразовий володар “Золотого м’яча” Ліонель Мессі

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 28 квітня