У Зборові нетверезий водій з Козівського району отримав 34000 гривень штрафу

поліція постанова

Зборівський районний суд розглянув адміністративну справу щодо водія, який двічі впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Факт порушення працівниками поліції був зафіксований 27 березня. На 37-му кілометрі траси Почаїв-Зборів (це неподалік від села Оліїв) правоохоронці зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій у присутності двох свідків відмовився.

Тож на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Водій-порушник проживає в одному із сіл колишнього Козівського району, але справу направили на розгляд у Зборівський районний суд, оскільки порушення було вчинено на території Зборівщини.

Як вбачається із матеріалів справи, водій “ВАЗ 2107” впродовж року уже притягувався до адміністративної відповідальності за нетверезе водіння – постановою Козівського районного суду від 09 березня цього року його було визнано винним у вчиненні порушення за ч.1 ст.130 КУпАП та накладено адміністративне стягнення.

Втім, належних висновків із цього покарання водій не зробив і уже через три тижні знову попався нетверезим за кермом.

У судове засідання водій ВАЗу двічі не з’явився, причини неявки не повідомив, хоча був належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду справи.

Тож Зборівський районний суд 5 травня приступив до розгляду справи без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, суддя Зборівського районного суду постановив водія автомобіля ВАЗ-2107 визнати винним у вчиненні адміністративного порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 3 роки.

Окрім того порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Читайте також:
У Теребовлі водій за два місяці двічі попався у стані сп’яніння. Що вирішив суд?

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 9 травня

Наступна стаття

17000 гривень штрафу: у Кременці за новим законом покарали першого нетверезого водія