17000 гривень штрафу: у Кременці за новим законом покарали першого нетверезого водія

скутер

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував скутером у стані алкогольного сп’яніння.

Факт порушення працівниками поліції був зафіксований 2 квітня у місті Почаєві на вулиці Радивилівській.

Ввечері, близько 21.30 правоохоронці зупинили водія мопеда “Сузукі Летс”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння у присутності двох свідків проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 1,88 проміле, що у 9 разів вище допустимої норми.

Від проходження огляду у найближчому медичному закладі водій у присутності двох свідків відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд 23 квітня постановив водія двоколісного транспортного засобу визнати винним у вчиненні адміністративного порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Суд не позбавив водія права керувати транспортними засобами терміном на 1 рік, оскільки у порушника взагалі немає водійського посвідчення.

Окрім того порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Як відомо, із 17 березня цього року в Україні вступив в дію новий закон, який передбачає посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Це, до речі, перший випадок на Кременеччині, коли водій за нетверезе кермування отримав штраф уже за новим законом. Перший випадок, але уже не єдиний, оскільки подібне рішення Кременецьким судом згодом винесено і для водія легкового автомобіля, який попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Читайте також:
У Зборові нетверезий водій з Козівського району отримав 34000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

У Зборові нетверезий водій з Козівського району отримав 34000 гривень штрафу

Наступна стаття

У Козівському районі страшна аварія – водій мікроавтобуса влетів під фуру (ФОТО)