Брат пожартував: у Козові на інваліда першої групи склали протокол за п’яну їзду

смт. Козова

У селищі Козова, що на Тернопільщині, патрульні склали адмінпротокол за п’яну їзду начебто не на ту людину – один брат підсунув водійське посвідчення іншого.

Уся правда розкрилась у суді. Як результат – справу закрили. Про це йдеться у постанові Козівського райсуду від 12 травня. Як зазначено у протоколі про адмінправопорушення, 30 березня водій у смт Козова  керував Peugeot Partner в стані алкогольного сп’яніння.

Огляд проводили на місці зупинки транспортного засобу за допомогою приладу Drager Alcotest 6820. Результат – 0,39 проміле алкоголю, що є легким ступенем алкогольного сп’яніння.  Проїхати в медзаклад для проходження повторного огляду водій відмовився.

На нього склали адмінпротокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

На суд “водій” (особа на яку склали адміністративний протокол) не з’явився.

Натомість прийшов його брат, який заявив, що того дня саме він був за кермом. Але злякавшись, що не має посвідчення водія (його взагалі не отримував), надав поліції посвідчення свого брата.

Свідком у справі був і батько чоловіків. Він розповів, що його старший син, на котрого складено протокол, отримав у січні 2020 року травму голови, а влітку отримав першу групу інвалідності підгрупи “А”, на підтвердження чого надав довідку до акта огляду МСЕК. Тому, зважаючи на його стан здоров’я, він фізично не міг керувати автівкою. Також батько розповів, що за кермом того дня був його молодший син, який поїхав до аптеки за ліками для брата.

Інспектор поліції у суді розповів, що водій був у медичній масці, а його особу встановили на підставі пред’явленого посвідчення водія.

Заслухавши пояснення, дослідивши матеріали справи, суд вирішив, що провадження у адмінсправі слід закрити. Адже після аналізу даних, суд теж прийшов до висновку, що кермував  того дня не той чоловік, щодо якого відкрито провадження.

І оскільки працівники поліції, не пересвідчившись в особі правопорушника, склали протокол про адміністративне правопорушення на особу, яка не керувала транспортним засобом, вказаний протокол суд назвав недопустимим доказом. Відтак суд постановив провадження в адмінсправі щодо чоловіка  за ч.1 ст. 130 КУпАП закрити на підставі п. 1 ч. 1 ст. 247 КУпАП у зв`язку із відсутністю події і складу адмінправопорушення.

Рішення набрало законної сили.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Ставки зростають: у Борщеві водій автомобіля давав поліцейському 500 доларів хабаря

Коментувати

Попередня стаття

На Теребовлянщині двоє молодих чоловіків обікрали “Велике будівництво” (ФОТО)

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 28 травня