“Ми їхали, їхали та заїхали…”: на Бережанщині оштрафували водія за п’яну їзду

Жигулі, ДТП

Фото ілюстративне

На Бережанщині водій “Жигулів” возив п’яну компанію селами, допоки не з’їхав у кювет, адже  й сам був нетверезим.

І хоч у суді переконував, що їздив насправді тверезим, а напився уже після ДТП, товариші свідчили інакше. Врешті й суд йому не повірив.

Про це йдеться у постанові Бережанського райсуду від 21 травня 2021 року. Як йдеться у протоколі про адмінправопорушення, водій керував нетверезим ввечері  2 березня  і, не впоравшись з керуванням, з’їхав у кювет, пошкодив бампер. Від проходження огляду на стан сп’яніння по приїзді поліції – відмовився. Таким чином, вчинив правопорушення за ст. 124 КУпАП та ч.1 ст. 130 КУпАП.

Будучи присутнім на одному із засідань, водій вини не визнав. Сказав, що з’їхав у кювет, бо назустріч виїхало авто. Запевняв, що їздив тверезим, але після аварії випив з хлопцями, яких підвозив, в його ж авто.  Тому просив не притягувати його до адмінвідповідальності і закрити провадження у справі. Для перевірки такої інформації, виклику свідків, суд оголошував перерву, однак згодом і сам фігурант на подальші засідання не з’явився.

Тож надалі суд розглядав  справу без його присутності, по наявних у справі матеріалах. І прийшов до висновку про підтвердження його вини належно зібраними доказами. Серед яких і відеозапис правоохоронців, на якому чоловік визнає, що керував напідпитку і потрапив у ДТП, та неодноразово повторює: “Ми їхали, їхали та заїхали…”.

Окрім того, не підтримали версію водія і товариші, яких возив того вечора. Вони розповіли, що будучи уже випившими в честь дня народження одного з них, зустріли далі фігуранта справи й возились у його авто по селі. Подробиць аварії через те, що були п’яні, не пам’ятали.  Але після перегляду відеофайлу, долученого працівниками поліції до матеріалів, обоє свідків заявили, що водій керував п’яним, через що і сталося ДТП.

Врешті, після дослідження тих та ін. матеріалів, суд визнав водія винуватим у вчиненні адмінправопорушень за ст.124, ч.1 ст. 130 КУпАП та призначив 10 тис. 200 грн штрафу.

Наразі постанова законної сили не набрала. Оскаржити її можуть протягом 10 днів з дня винесення.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У Бучачі суд за п’янку покарав водія, який грозився подзвонити до Богомола і усе “порішати”

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 30 травня

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 31 травня