У Монастириськах водій БМВ після скоєння ДТП вживав алкоголь. Що вирішив суд?

Монастириський районний суд призначив покарання для водія автомобіля марки БМВ, який після скоєння ДТП вживав алкогольні напої.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 25 лютого цього року у місті Монастириська. Ввечері, близько 23.20, на вулиці Шевченка водій легкового автомобіля “БМВ 525” не обрав безпечної швидкості руху та допустив наїзд на дорожній знак.

Внаслідок цього автомобіль отримав механічні ушкодження, а також було пошкоджено дорожній знак.

Після скоєння ДТП водій вжив алкогольні напої до проведення медичного огляду.

Відтак, на порушника працівники поліції склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (дорожньо-транспортна пригода з матеріальними збитками) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після ДТП до проведення медичного огляду).

Санкція статті на час скоєння порушення передбачала покарання у вигляді штрафу у розмірі 20400 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Водій своєї провини не визнав. На судове засідання він не з’явився, але натомість прийшов його адвокат, який просив закрити справу у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Адвокат стверджував, що у матеріалах справи відсутні належні докази того, що особа, яка притягається до відповідальності, була водієм транспортного засобу.

Також захисник наголошував про відсутність належних доказів, які б свідчили про факт вчинення порушення за ст. 124 КУпАП.

А якщо нема порушення за ст. 124, то й автоматично тоді нема порушення із за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Втім, суд критично поставився до цих зауважень адвоката.

До матеріалів справи було долучено відеозапис, на якому зафіксовано, що водій не заперечував факту керування транспортним засобом і факту скоєння ДТП. Також водій зізнався, що вживав алкоголь – пив пиво після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Окрім того, інспектор поліції суду пояснив, що того вечора він разом зі своїм колегою під час патрулювання отримали кілька повідомлень від мешканців міста про те, що водій автомобіля з іноземною реєстрацією порушує правила дорожнього руху. Згодом на вулиці Шевченка вони виявили автомобіль БМВ, який в’їхав у паркан та пошкодив дорожній знак.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Монастириський районний суд 21 травня постановив визнати винним водія автомобіля БМВ у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 4 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 20400 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

1 червня закінчився термін подачі апеляції і дане рішення уже набрало законної сили.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У Городищі перекинувся автомобіль “Жигулі”. Водій був п’яний

Коментувати

Попередня стаття

У Бучачі водій “Дачії” збив мотоцикліста

Наступна стаття

На шляху до Євро’2020: чотирнадцятий чемпіонат Європи — 2012 рік