У Ланівцях за повторну п’янку водій “Жигулів” отримав 10 діб арешту

п'яний водій, 0,95 проміле

Лановецький районний суд призначив покарання для водія, який вдруге впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення був зафіксований 25 березня цього року у місті Ланівці. Близько 17.30 на вулиці Тернопільській поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2105”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Результат огляду на місці зупинки – 0,95 проміле, що майже у 5 разів вище допустимої норми. Згодом огляд проводився у Лановецькій районній лікарні, результат якого також підтвердив те, що водій перебував у стані сп’яніння.

На порушника поліцейські склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання  вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавлення права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав, пояснив, що в стані алкогольного сп’яніння за кермом не перебував, а був лише під впливом ліків, оскільки хворів.

Дослідивши матеріали справи, суд критично поставився до цих пояснень, вважаючи що поліцейськими зібрано достатньо доказів, які підтверджують вчинення порушення водієм “Жигулів”.

Але, заважаючи на ступінь і характер вчиненого порушення, зважаючи на особу порушника та його майновий стан, суд вирішив замість штрафу у розмірі 34000 грн. застосувати покарання у вигляді адміністративного арешту.

Отож, Лановецький районний суд постановив визнати винним водія “ВАЗ 2105” у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді адміністративного арешту терміном на 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

18 травня закінчився термін подачі апеляції і дане рішення суду набрало законної сили.

Читайте також:
У Тернополі водій-наркоман замість штрафу отримав 15 діб арешту

Коментувати

Попередня стаття

Рівне: цікаві місця, які варто відвідати туристам (ФОТО)

Наступна стаття

Картину художника з Тернопільщини продали з аукціону майже за 100 тисяч доларів