У Гусятині водій “Мерседесу” після ДТП вживав алкоголь. Що вирішив суд?

Гусятин

У Гусятині судили водія, на якого склали протокол за вживання алкоголю після ДТП. І хоч сам водій на суд не з’явився, суд став на його сторону  та закрив провадження в адмінсправі. Причина – начебто помилки поліції.

Про це йдеться у постанові Гусятинського суду від 17 травня. Як вбачається із протоколу про адмінправопорушення, 16 березня у місті Гусятин водій MERCEDES-BENZ після  ДТП випив 100 гр. коньяку. Огляд на стан сп’яніння показав результат – 1,54 проміле. Такі дії були кваліфіковані за ч.4 ст. 130 КУпАП (вживання алкоголю після ДТП до проведення медичного огляду на стан сп’яніння).

Санкція даної статті зараз передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Фігурант справи на суд не з’явився. Натомість адвокат водія подав через канцелярію клопотання про закриття справи за відсутністю складу адмінправопорушення.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про відсутність належних, допустимих доказів на підтвердження вини чоловіка. Зокрема, через порушення огляду чоловіка на стан сп’яніння. Мовляв, за наслідками проведеного в закладі охорони здоров`я огляду, було складено висновок та акт медичного огляду. Останній був долучений до справи, а мав бути залишений на зберігання у медзакладі. До того ж, у ньому не було підписів лікаря та службової особи, яка доставляла чоловіка на огляд.

Окрім того, поліцейські не запропонували пройти огляд на стан сп’яніння на місці, а відразу доправили до медзакладу. І загалом, на думку суду, сам протокол про правопорушення складений з помилками.

Тож, зважаючи на все це, суд постановив закрити провадження у справі за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Рішення набрало законної сили 28 травня.

Читайте також:
У Монастириськах водій БМВ після скоєння ДТП вживав алкоголь. Що вирішив суд?

Коментувати

Попередня стаття

Картину художника з Тернопільщини продали з аукціону майже за 100 тисяч доларів

Наступна стаття

Сколько стоит застеклить балкон