У Кременці водій “Жигулів” за 3,8 проміле алкоголю отримав 34000 гривень штрафу

Жигулі

Кременецький районний суд призначив покарання для водія “Жигулів”, який повторно впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення був зафіксований 12 травня цього року поблизу села Дунаїв Кременецького району.

Ввечері, близько 19.00, працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Результат огляду на стан сп’яніння – 3,80 проміле, що у 19 разів вище допустимої норми і що вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На водія поліцейські склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій визнав свою провину, щиро розкаявся у вчиненому та просив суворо його не карати.

Дослідивши матеріали справи, 28 травня Кременецький районний суд постановив визнати винним водія автомобіля “ВАЗ 2107” у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Постанова може бути оскаржена в Апеляційному суді у 10-денний термін з часу прийняття рішення.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У Гусятині водій “Мерседесу” після ДТП вживав алкоголь. Що вирішив суд?

Коментувати

Попередня стаття

Оголошено тендер на ремонт дороги Кудринці – Вільховець

Наступна стаття

На Тернопільщині посадовець районного військкомату попався на хабарі у розмірі 1500 доларів