Поліцейський із Кременця за 1000 доларів хабаря отримав 25000 гривень штрафу

хабар, Кременець, працівник поліції

Кременецький районний суд призначив покарання для колишнього працівника поліції та його спільника за отримання хабаря у розмірі 1000 доларів США.

Як вбачається із матеріалів справи, факт отримання неправомірної угоди був зафіксований іще влітку 2018 року, втім вирок суду винесено лише тепер – 14 червня 2021 року.

Отож, по суті справи. У працівника Кременецького відділу поліції влітку 2018 року, працюючого на посаді оперуповноваженого, виник злочинний умисел на отримання неправомірної грошової вигоди від свого знайомого, який був затриманий після скоєння крадіжки.

На той час стосовно зловмисника розслідувалася об’єднана кримінальна справа за 8 фактами крадіжок чужого майна.

Працівник поліції був особисто знайомий із зловмисником і пообіцяв йому, що може вплинути на слідчого, який веде дану справу, щодо не притягнення до кримінальної відповідальності за фактами крадіжок.

Ціна питання – 1000 доларів США, що на той час становило 26 866 гривень.

Причому, правоохоронець при зустрічах кілька разів оголошував свою пропозицію. Мовляв, він у хороших стосунках зі слідчим, тому може посприяти у вирішенні даного питання.

Врешті решт, притягуваний до відповідальності погодився.

Але, аби убезпечити себе від викриття, працівник поліції до одержання неправомірної вигоди залучив посередника – свого родича.

І 1 серпня 2018 року посередник отримав неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів США від особи, яка притягувалася до відповідальності за скоєння восьми крадіжок.

За фактом отримання неправомірної вигоди було порушено кримінальне провадження стосовно працівника поліції та посередника, який отримував гроші.

Три роки тривали розслідування та судовий процес. І ось результат.

14 червня цього року між прокурором та екс-працівником поліції було укладено угоду за якою обвинувачений визнав свою провину та щиро розкаявся у вчиненому.

Відтак, Кременецький районний суд того ж дня виніс вирок, згідно з яким призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 25 500 гривень для працівника поліції. Окрім цього обвинувачений на 2 роки позбавлений права обіймати посади у правоохоронних органах.

Також дісталося і посереднику – він отримав 17000 гривень штрафу.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Читайте також:
На Тернопільщині посадовець районного військкомату попався на хабарі у розмірі 1500 доларів

Коментувати

Попередня стаття

Визначено переможця тендеру на ремонт дороги Підгайці – Монастириська

Наступна стаття

Робота у Монастириській: ситуація критична