Суд призначив покарання для водія, який у Копичинцях скоїв смертельне ДТП

Копичинці, ДТП, новини Тернопільщини

Гусятинський районний суд призначив покарання для водія легкового автомобіля, який скоїв аварію із летальним наслідком.

Як вбачається із матеріалів справи, дорожньо-транспортна пригода зі смертельним наслідком трапилася 18 лютого 2021 року у місті Копичинці.

На вулиці Гусятинській водій легкового автомобіля “Фольксваген Пассат”, їдучи у напрямку смт. Гусятин, під час здійснення маневру обгону виїхав на зустрічну смугу і допустив зіткнення з автомобілем Mercedes-Atego.

У результаті аварії пасажирка автомобіля “Фольксваген Пассат” від отриманих численних травм загинула на місці події. Також травмувався і сам водій легковика.

У судовому засіданні водій легковика повністю визнав свою провину і щиро розкаявся у вчиненому. Розповів, що в результаті цієї аварії загинула його цивільна дружина. Водій також просив його суворо не карати та не позбавляти права керування транспортними засобами.

Зважаючи на те, що в аварії загинула людина, суддя все ж таки вирішила застосувати щодо водія додаткове покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами.

Відтак, Гусятинський районний суд 23 червня ухвалив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбачено ч. 2 ст. 286 КК України та призначив йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

На підставі ст.75 КК України суд звільнив винуватця аварії  від відбування основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік.

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Читайте також:
У Козові винуватець смертельної аварії отримав умовне покарання

Коментувати

Попередня стаття

Визначено переможця тендеру на ремонт дороги Мишковичі – Скоморохи

Наступна стаття

Завтра у Тернополі на двох вулицях перекриють рух транспорту – буде парад випускників