У Кременці водій на “євробляхах” отримав штрафів на 25500 гривень

євробляхи, іноземна реєстрація

Кременецький районний суд розглянув справу щодо водія автомобіля “Фольксваген Гольф”, який порушував правила дорожнього руху та пропонував поліцейським 250 гривень хабаря.

Як вбачається із матеріалів справи, 22 травня цього року у Кременці на вулиці Дубенській патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Фольксваген Гольф”, який порушував правила дорожнього руху.

У темну пору доби була відсутня підсвітка номерного знаку, а також водія автомобіля  “Фольксваген Гольф” на іноземній реєстрації порушив строки тимчасового ввезення транспортного засобу.

За кермом автомобіля перебував студент Кременецької обласної гуманітарної педагогічної академії.

Для уникнення відповідальності він запропонував поліцейським неправомірну вигоду у розмірі 250 гривень – 5 купюр номіналом по 50 гривень.

Співробітники поліції відмовилися від отримання неправомірної вигоди і винесли на водія постанову про накладення адміністративного стягнення за порушення передбачене ч. 7 ст. 121 КУпАП (порушення строків тимчасового ввезення транспортного засобу та/або переміщення в митному режимі транзиту). За це передбачений штраф у розмірі 8500 гривень.

Окрім того за спробу надання неправомірної вигоди стосовно водія відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

У судовому засіданні водій “євробляхи” визнав свою провину, щиро розкаявся у вчиненому та активно сприяв розслідуванню. Тож суд вирішив обмежитися покаранням у вигляді штрафу.

Дослідивши матеріали справи, 17 червня Кременецький районний суд ухвалив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні кримінального порушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Читайте також:
На об’їзній Кременця перекинулася вантажівка. Що вирішив суд?

Коментувати

Попередня стаття

На Теребовлянщині освятили новозбудований храм (ФОТО)

Наступна стаття

День на Євро – 7 липня: результати, анонси і прогнози букмекерів