Міністр аграрної політики відвідав підприємства Героя України Петра Гадза

Петро Гадз і Роман Лещенко

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко , 8 липня, відвідав на Бучаччині підприємства Героя України, депутата Тернопільської обласної ради від партії «Довіра» Петра Гадза – ТзОВ «Бучачагрохлібпром» та ФГ «ГАДЗ».

У рамках зустрічі гості оглянули молочно-тваринницькі комплекси й сади, побували на відкритті заводу з виробництва пюре, джемів, соків та дитячого харчування у Трибухівській ОТГ. Нова сучасна лінія у ФГ «ГАДЗ» дасть можливість отримувати продукти високої якості зі збереженням усіх вітамінів й без використання будь-яких хімічних добавок.

На території господарства «ГАДЗ» також провели зустріч з головами громад та підписали тристоронній Меморандум про співпрацю між Міністерством аграрної політики, Тернопільською облдержадміністрацією та Всеукраїнською асоціацією громад. Він покликаний підсилити розвиток сільськогосподарської діяльності у Тернопільській області.

– Це – наш Міністр. Це – український міністр. Це – міністр, який вийшов з роду аграрників. Він знає проблеми, технології. Він наче бульдозер працює, аби вирішувати аграрні проблеми в Україні. Роман Лещенко мав приїхати сьогодні, а приїхав ввечері напередодні. Каже: «Ти мені покажи маршрут не той, який підготував, а просто поїхали в поля». Філософія міністра така: їздити, дивитися, вивчати проблеми та вирішувати їх. Він не хоче зібрання у будинках культури, а їздить у поля, де працюють люди. Після екскурсії Роман сказав мені: «Петре, культура поля – унікальна. У тебе порядок всюди», – сказав Петро Гадз.

Голова Трибухівської ОТГ, на території якої відкрили фруктопереробний комплекс, Олег Ковдрин відзначив, що завдяки Петру Гадзу громада має можливість розвиватися.

– Дякуючи нашим фермерам, з фінансового боку в нас все добре. Спасибі Петру Івановичу за те, що він чесно працює та сплачує податки. Минулоріч він сплатив понад 12 мільйонів гривень у нашу громаду, – наголосив Олег Ковдрин.

Міністерство аграрної політики відстоює позицію, щоб всі платили податки чесно, підкреслив Роман Лещенко.

– Такі приклади результатів співпраці влади, бізнесу й громад ми бачимо в кожному регіоні. Те, що ми передали всю землю громадам, дало нові можливості розвитку кожної області. Відновлене міністерство аграрної політики ставить собі завдання збільшити державну підтримку на наступний рік до 1 % ВВП країни. Міністерство аграрної політики відстоює позицію, щоб всі платили податки. Не можуть одні платити податки, а інші імітувати процес сплати податків. Для нас дуже важливо, щоб була детінізація. Якщо ми хочемо мати гарну ратушу, то її треба фінансувати. І це все через місцеві бюджети. Я приїхав на Бучаччину, дивлюся новий стадіон, школа. А Петро Іванович мені відповів на це мовою цифр – повідомив, скільки податків сплачено,– розповів Роман Лещенко.

Читайте також:
“Бучачагрохлібпром” споруджує два корівники та доїльні комплекси

Коментувати

Попередня стаття

Откройте для себя Nissan Micra

Наступна стаття

На Теребовлянщині п’яний власник авто з битою накинувся на поліцейських