Втікав від проблем і накликав ревізію: нові деталі у зникненні гусятинського банкіра

Приватбанк, Гусятин

Після проведення фінансової перевірки у 40-річного жителя Гусятина, який через особисті проблеми на кілька днів зник безвісти, клопоти можуть суттєво ускладнитися.

Нагадаємо, минулого тижня у Гусятині трапилася подія, резонансна не тільки для невеликого містечка, але й для усієї області – керуючий районним відділенням “Приватбанку” зник безвісти.

Офіційне повідомлення поліції було доволі скромним – вранці пішов на роботу і не повернувся 40-річний житель Гусятина Володимир Будзінський.

Такі новини про зниклих людей в області трапляються чи не щотижня, а часом і по кілька за тиждень.

Втім, за прізвищем, віком та фото тернопільські журналісти впізнали керуючого Гусятинським відділенням “Приватбанку”. А це вже суттєво міняє суть справи – банківські працівники так просто не зникають.

Резонансу додав і той факт, що автомобіль зниклого знайшли у Рівному.

У таких випадках, коли авто є, а його власник відсутній, виникають підозри, що чоловіка або викрали і вимагають викуп, або, не дай Боже, взагалі сталося щось непоправне…

Тому, якщо довкола зникнення гусятинця і роздули інформаційну хвилю, то тільки з метою аби все закінчилося добре.

Після п’яти днів пошуків чоловіка вдалося розшукати. За інформацією поліції, він поїхав власним автомобілем з Гусятина до Рівного, там залишив свій транспорт і далі подався попутнім спочатку до Харкова, а звідти – до Херсона.

Власне, в одному із херсонських готелів і вдалося знайти гусятинця.

Правоохоронцям чоловік своє зникнення пояснив дуже просто – втікав від проблем особистого характеру.

У багатьох склалося враження, що ці проблеми особистого характеру пов’язані з дружиною, яка власне й подала у розшук, заявивши у поліцію про зникнення чоловіка.

Але “проблеми особистого характеру” мають все ж таки фінансове підгрунтя. Останнім часом у клієнтів Гусятинського відділення “Приватбанку” було чимало запитань до місцевого керівника установи…

Володимир Будзінський впродовж багатьох років працює у банківській сфері.

На посаді, яку він займає, важко догодити всім. Проте, щоб там не казали, але Володимир користувався авторитетом та повагою серед мешканців Гусятина та прилеглих до нього сіл.

І якщо Володимир казав, що зараз вигідно відкривати депозит, бо тільки тепер дають хороші відсотки, то люди вірили цьому і несли гроші у банк.

Але останнім часом щось пішло не так. Фінансові прогнози почали не збуватися, обіцянки почали не виконуватися. Люди почали нарікати, висловлювати претензії…

Ось такі проблеми особистого характеру і виникли у чоловіка, який на кілька днів зник безвісти.

Чи є в діях банківського працівника ознаки кримінального правопорушення?

За інформацією “Тернополісу”, на даний час у Гусятинському відділенні “Приватбанку” триває внутрішня фінансова перевірка. Акт перевірки буде надісланий у поліцію. І в залежності від висновків, зазначених у результаті перевірки, буде або відкрито кримінальне провадження за фактом фінансових зловживань, або ж, якщо нічого крамольного не буде виявлено, то усім небайдужим громадянам просто подякують за допомогу у розшуку зниклого чоловіка.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також по цій темі:
Втікав від проблем: жителя Гусятина, який зник безвісти, знайшли у Херсоні

Коментувати

Попередня стаття

Пустили плуг по асфальту? На Тернопільщині перевірили якість ремонту дороги Стрий – Ізварине

Наступна стаття

На Тернопільщині зниклу 2-річну дитину вночі шукали за допомогою тепловізорів