2,17 проміле: у Бережанах п’яний водій щиро зізнався де пив, скільки і з ким

драгер, алкоголь

Бережанський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 15 липня цього року – близько 21.00 у Бережанах на вулиці Степана Бандери поліцейські зупинили водія автомобіля марки “Хюндай”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування з правоохоронцями виявилося, що чоловік перебуває за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат –  2,17 проміле, що майже в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Під час судового розгляду справи водій свою провину визнав. Пояснив, що після завершення робочого дня разом зі знайомим на двох випили дві пляшки пива та пляшку горілки.

Отож, Бережанський районний суд 25 серпня постановив водія автомобіля марки “Хюндай” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Керування автомобілем у стані сп’яніння – це не гарний вчинок і небезпечний не тільки для інших учасників дорожнього руху, але й для самого порушника.

Але бережанського водія все ж таки варто відзначити за те, що чесно зізнався у скоєному. Таке буває вкрай рідко.

Зазвичай подібні порушники із результатом у понад 2 проміле викручуються як можуть і розказують у суді часом просто неймовірні історії, лиш би не отримати штрафу.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У п’яного водія на трасі Зборів – Почаїв сталася неприємність: під час стоянки авто самовільно покотилося

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі водій після скоєння ДТП випив пляшку пива і отримав 34000 гривень штрафу

Наступна стаття

Українцям – мільйонні тарифи на газ, а чиновникам “Нафтогазу” – мільйонні премії