На Бережанщині спіймали п’яного водія: дружина сказала подути в драгер, а там 1,8 проміле

алкотестер, драгер

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення був зафіксований 13 травня цього року. На трасі Бережани-Підгайці неподалік від села Посухів працівники поліції зупинили водія автомобіля “Дачія Логан”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у водія були помітні ознаки алкогольного сп’яніння. Поліцейські йому запропонували пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки або у медичному закладі.

Чоловік спершу відмовлявся, але патрульні пояснили, що за відмову від проходження огляду на стан сп`яніння настає така ж відповідальність, що і за керування транспортним засобом в стані сп`яніння.

Після цього дружина водія наполягла аби той таки пройшов огляд на стан сп’яніння на місці зупинки.

Чоловік врешті решт погодився, продув алкотестер і отримав результат – 1,84 проміле, що у 9 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У першому судовому засіданні, яке відбулося 5 серпня, водій “Дачії” своєї провини не визнав. Пояснив, що за кермом був тверезий, жодних ознак сп’яніння у нього не було і тому підстав для проведення огляду у поліцейських не було. Просив закрити справу за відсутністю складу порушення.

Також закрити справу просив адвокат водія, вважаючи, що пристрій, за допомогою якого проводився огляд, був технічно несправним.

Дружина водія у судовому засіданні повідомила, що у неї є сумнів щодо результатів огляду на стан сп`яніння, оскільки від чоловіка не було чути запаху алкоголю і вона б не сіла в автомобіль з п`яним чоловіком.

Аби детальніше вивчити матеріали справи, суд переніс засідання на 27 серпня.

Водій подав до суду заяву з проханням перенести друге засідання із 27 серпня на пізніший термін, оскільки його з роботи терміново відправляють у відрядження за межі області. Суд подав запит у навчальний заклад, в якому працює чоловік, і отримав відповідь, що вказана особа у відрядженні не перебуває.

Адвокат також не прийшов на повторне засідання, не повідомивши про причини своєї відсутності.

Суд розцінив такі дії як навмисне затягування справи і приступив до розгляду матеріалів без їх присутності.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі і відеозаписи з нагрудних камер поліцейських, Бережанський районний суд прийшов до висновку, що в діях водіях вбачаються ознаки адміністративного порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Відтак, суд постановив водія “Дачії” визнати винним у вчиненні порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
2,17 проміле: у Бережанах п’яний водій щиро зізнався де пив, скільки і з ким

Коментувати

Попередня стаття

На Тернопільщині почали ремонтувати дорогу Бучач – Товсте

Наступна стаття

Найкращі молочники України приїдуть на Бучаччину