На Монастирищині після скоєння ДТП водій пив вино, щоб заспокоїти нерви. Що йому за це було?

Монастириський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який вживав алкоголь після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 15 серпня цього року у селі Рідколісся Монастириської міської територіальної громади.

На сільській вулиці не розминулися два автомобілі – водій “Тойоти” допустив зіткнення із зустрічним авто марки “Субару”. У результаті аварії обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Після ДТП водій “Тойоти”, не чекаючи приїзду поліції, почав вживати алкогольні напої – випив сто грам вина.

Згодом приїхали правоохоронці і огляд проводився уже після того як водій вживав алкоголь на місці події.

Результат – 1,47 проміле, що у 7 разів вище допустимої норми. З результатом водій “Тойоти” погодився, заперечень не висловлював, у медичний заклад їхати відмовився.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після ДТП або після зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав і розкаявся у вчиненому. Пояснив, що перебував у стресовому стані та випив невелику кількість алкоголю аби заспокоїти нерви. Також пояснив, що не знав про заборону вживання алкоголю після ДТП, а тому просив суворо його не карати та не позбавляти права керування транспортними засобами.

Дослідивши матеріали справи, Монастириський районний суд 3 вересня постановив водія автомобіля марки “Тойота” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 4 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Своїми діями після ДТП і своїми поясненнями у суді водій “Тойоти” продемонстрував незнання законів. Дану справу можна було перевести з ч. 4 ст. 130 на ч. 1 ст. 130 КУпАП, але пояснення чоловіка принесли йому тільки шкоду.

Нагадаємо, твердження окремих водіїв “зі стажем” про те, що вживання алкоголю після зупинки поліцейськими або після ДТП звільняє від відповідальності за нетверезе кермування – це міф.

Для таких водіїв передбачений штраф удвічі більший, аніж просто за водіння у нетверезому стані.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
У Зборові за п’яне ДТП водій отримав 10 діб арешту

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Зборові: свіжі вакансії за вересень

Наступна стаття

Оголошено тендер на ремонт дороги Золотий Потік – Стінка