Божиків, Борщівка і Биківці змагаються у конкурсі “Найгарніше село України”

Церква у селі Борщівка

Церква у селі Борщівка

Три села із Тернопільщини подали заявки на конкурс “Найгарніше українське село” та борються за  винагороду на розвиток своєї громади.

Йдеться про Божиків, який входить до Саранчуківської ОТГ (Бережанщина), Борщівку з Борсуківської ОТГ (Лановеччина) і Биківці – із Шумської ОТГ.

Найгарніше українське село, як зазначено на сайті організаторів, є проєктом :” команди Made in Ukraine, який має на меті відкриття українських селищ задля розвитку зеленого туризму, збереження їх самобутності та історії! Це проєкт про естетику, натхнення, нові подорожі та спогади!”

Як пишуть на своєму сайті організатори, проєкт вигадали  для того, щоб показати, що мандрувати можна не тільки великими містами, а й маленькими селами, тому що вони зараз неймовірно гарні! Мовляв, політика децентралізації позитивно вплинула на регіони, села стали охайнішими, в них розбудовується інфраструктура, грантова допомога дала можливість робити певні атракції, реставрувати історичні пам’ятки.

Подача заявок для участі в конкурсі тривала з 20 травня по 20 вересня, а голосування триватиме з 25 вересня по 25 жовтня.  Надалі, з 1 по 15 листопада працюватиме професійне журі, а 16 листопада оголосять переможців. Переможець і отримує винагороду на розвиток своєї громади  від команди та партнерів проекту.

Охочих поборотись за приз – понад три десятки, з них три села розташовані на Тернопільщині. Щоб стати учасником, слід було просто заповнити заявку на сайті.  Відповідно до її форми, учасники мали повідомити про площу, населення, інфраструктуру,  готелі, заклади харчування, туристичні точки, бізнес та прикріпити улюблені, затишні, мальовничі фото.

Світлана ГРИВАС

Читайте також:
У Тернополі урочисто відправили на пенсію унікального пса, який служив в ДСНС (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі урочисто відправили на пенсію унікального пса, який служив в ДСНС (ФОТО)

Наступна стаття

Житель Кременця у Рівному важко поранив перехожого (ФОТО)