Відібрали лопату і дали два роки: на Тернопільщині судили пенсіонера, який добував гравій

трактор з причепом

Фото ілюстративне

На Тернопільщині судили чоловіка за незаконний видобуток піщано-гравійної суміші на території “Дністровського каньйону”.

Фігурант справи пішов на угоду з прокуратурою та отримав умовне покарання. Про це йдеться у вироку Монастириського райсуду від 9 серпня 2021 року. Обвинувачений – уродженець села Шельпаки Підволочиського району, пенсіонер, інвалід ІІІ групи, одружений, не судимий.

Як випливає із обвинувального акту, в обідню пору 2 червня він заїхав трактором Т-40 з причепом на лівий берег річки Дністер в межах території природно-заповідного фонду (регіонального ландшафтного парку «Дністровський каньйон»), на території Коропецької селищної ради у селі Горигляди колишнього Монастириського, а тепер Чортківського району. Там від 13-ї до 17-ї години за допомогою лопати видобув 1,8 метра кубічних піщано-гравійної суміші.

Таким чином,  завдав збитків на 1875,6 грн та вчинив правопорушення за ознаками ч. 3 ст. 240 КК України – незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчинене на території природно-заповідного фонду.

30 червня обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою. Її 9 серпня суд і затвердив. Зокрема, він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та призначив узгоджене сторонами покарання. Йдеться про 2 роки тюрми, від відбування яких звільнили на підставі ст. 75 КК, призначивши рік іспитового строку.

Також суд розпорядився долею речових доказів у справі: лопату сказав залишити поліції, суміш – віддати Коропецькій ОТГ, трактор – повернути фігуранту.

Анна ЛАХМАН

Читайте також:
ДТП у Тернополі: п’яний власник авто розповів, що був лише пасажиром. Чи повірив йому суд?

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Підволочиську: свіжі вакансії за вересень

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 24 вересня