Дружині землю, а зятеві – приміщення: на Бучаччині сільського голову покарали за корупцію

корупція

На Бучаччині притягнуто до відповідальності сільського голову, який не повідомив про конфлікт інтересів та голосував за земельну ділянку для дружини й дозвіл на оренду приміщення для зятя.

Про це сьогодні, 28 вересня, інформує прес-служба Тернопільської обласної прокуратури.

“Тернопільським апеляційним судом залишено без змін постанову Бучацького районного суду, якою визнано винним та притягнуто до адміністративної відповідальності колишнього Стінківського сільського голову Бучацького району Тернопільської області за ч. 1 та ч. 2 ст. 172 – 7 КУпАП за вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією”. – йдеться у сьогоднішньому повідомленні прокуратури.

Зазначається, що посадовець не повідомив у встановленому законом порядку про наявність у нього реального конфлікту інтересів при розгляді питань та прийнятті участі у голосуванні на сесіях ради про встановлення умов його оплати праці, надання дозволу на складення технічної документації на земельну ділянку дружині, надання дозволу на здачу в оренду частини нежитлового приміщення зятю та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів, проголосувавши за ці рішення.

За принципової позиції прокурорів Бучацької окружної прокуратури та галузевого відділу обласної прокуратури на винну особу накладено стягнення у вигляді штрафу у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а це 3400 гривень. Рішення суду набрало законної сили та оскарженню не підлягає.

Читайте також:
Собі премію, а чоловікові – землю: на Монастирищині судили секретарку сільради

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Чорткові: свіжі вакансії за вересень

Наступна стаття

Шпигунські страсті: тернополянин влаштував прослуховування свого бізнес-партнера