На Кременеччині за п’яну аварію з 8 травмованими водій отримав два роки умовно

ДТП у селі Будки

Два роки умовно присудили чоловіку на Кременеччині, який виїхав автівкою  на зустрічну смугу та зіткнувся там з іншою.

Фігурант справи ніколи не отримував водійського посвідчення і був нетверезим на момент скоєння ДТП.

Про це йдеться у вироку Кременецького райсуду від 15 вересня 2021 року. Як зазначено тут, аварія трапилась ввечері  11 квітня 2018 року неподалік села Будки Кременецького району.  Зокрема, водій VOLKSWAGEN Passat на польській реєстрації виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся RENAULT Megan, яким керував громадянин Словацької Республіки.

В обох автівках було по троє пасажирів. Як повідомляла тоді поліція, з місця аварії забрали в лікарню восьмеро осіб, а госпіталізували семеро.  У потерпілих  були травми середньої та легкої тяжкості – струс головного мозку, відкриті й закриті переломи ніг та плечових кісток, травми живота та шиї.

У вироку йдеться лише про трьох потерпілих, які були в автівці із фігурантом справи. Двоє з них отримали під час аварії травми середнього ступеня тяжкості, один – тяжкі травми.

У судовому засіданні водій вину визнав, розкаявся. Розповів, що керував без посвідчення водія на право керування, якого ніколи не отримував і був у нетверезому стані. Шкоду, завдану потерпілим, відшкодував. Також погодився зі всіма доказами, зібраними досудовим слідством і відмовився від їхнього дослідження у суді.

Досліджувати їх суд і не став. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст. 286 КК і присудив 4 роки тюрми без позбавлення права керування. Адже не можливо позбавити права керування того, хто його не отримував.

Далі, на підставі ст. 75 КК, суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання, призначивши 2 роки іспитового строку. Також суд сказав стягнути з нього 6292 грн витрат за проведені експертизи. Потерпілі претензій до обвинуваченого не мали і про застосування суворої міри покарання не просили.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Анна ЛАХМАН

Читайте також:
Водій вантажівки, який у Тернополі переїхав на смерть жінку, отримав два роки умовно

Коментувати

Попередня стаття

На Бережанщині прокуратура та СБУ зупинили діяльність нелегального кар’єру

Наступна стаття

На Шумщині чоловік вкрав з лісу фіру дров і отримав за це 120 годин громадських робіт