3,75 проміле: на Бучаччині дуже п’яний водій виїхав на головну дорогу і скоїв ДТП

алкотестер, драгер

Бучацький районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 28 серпня цього року у селі Переволока, що на Бучаччині.

Водій легкового автомобіля “Фольксваген Пассат” при виїзді із другорядної дороги на головну не пропустив міскроавтобус “Фольксваген Транспортер” і таким чином спричинив зіткнення.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Водій легковика перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився з його згоди за допомогою алкотестеру у присутності двох свідків.

Результат – 3,75 проміле, що майже у 19 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення аварії) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе кермування).

У судовому засіданні адвокат намагався довести, що доказів провини водія недостатньо для його притягнення до відповідальності, але захисникові не вдалося це зробити.

Дослідивши матеріали справи, Бучацький районний суд 30 вересня постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
Одному за п’янку, іншому – за хабар: на Теребовлянщині двоє братів заробили по 17000 грн. штрафу

Коментувати

Попередня стаття

У Козівському районі п’яний чоловік незаконно проник до чужого будинку і там заснув

Наступна стаття

У дитячих садочках і лікарнях Тернополя буде тепло попри газовий шантаж