Житель Бережан загубив водійське посвідчення і згодом на нього оформили протокол за п’яну їзду

алкотестер, драгер

Бережанський районний суд розглянув справу щодо водія, який начебто керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів, факт порушення працівниками поліції було зафіксовано 27 березня цього року. На трасі Мукачево – Львів у місті Галич Івано-Франківської області правоохоронці зупинили водія автомобіля марки “Мерседес Бенц”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки за допомогою алкотестеру у присутності двох свідків.

За результатами огляду на водія, мешканця Бережан, було складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Нагадаємо, за це порушення зараз передбачено покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Матеріали справи направили на розгляд у Бережанський районний суд – за місцем проживання особи, яка притягується до відповідальності. Суд направляв матеріали справи у поліцію на дооформлення і тому розглянув її тільки наприкінці вересня.

У судове засідання чоловік, на якого склали протокол, не з’явився, але на адресу суду він надав письмові пояснення і просив розглядати справу за його відсутності.

Так ось, чоловік пояснив, що на час вчинення порушення він перебував вдома разом із членами сім’ї. А його іменем представилася невідома особа, що навіть візуально не схожа на нього і це підтверджується відеозаписом з нагрудної камери поліцейських, які не встановили хто керував автомобілем.

Чоловік також зазначив, що на початку березня 2021 року втратив посвідчення водія. Тому просив закрити провадження, оскільки в матеріалах справи відсутні докази вчинення ним вказаного порушення.

Розглянувши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, суд прийшов до висновку, що й справді нетверезий водій біля авто і особа, яка притягується до відповідальності – це різні люди.

Відтак, Бережанський районний суд постановив закрити справу щодо особи, яка притягувалася до відповідальності за ч.1ст. 130 КУпАП у зв’язку із відсутністю в його діях складу адміністративного порушення. Рішення суду уже набрало законної сили.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
У Тернополі таксист за ДТП біля АТБ отримав півроку арешту

Коментувати

Попередня стаття

На Монастирищині керівника будинку культури судили за незаконне виробництво алкоголю

Наступна стаття

У Ланівцях перекинулася фура, завантажена зерном сої (ФОТО)