2,96 проміле: поблизу Підволочиська п’яний водій навантажувача заїхав у кювет і перекинувся

навантажувач маніту

Фото ілюстративне

Підволочиський районний суд призначив покарання для водія навантажувача, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 18 липня цього року у селі Коршилівка, що поблизу Підволочиська.

Ввечері, близько 20.00, 57-річний водій навантажувача Manitou на польовій дорозі між селами Коршилівка та Росохуватець не впорався з керуванням, з’їхав у кювет та допустив перекидання транспортного засобу.

У результаті аварії водій отримав значні тілесні ушкодження – переломи ребер, травму грудної клітки та ін. Його госпіталізували у хірургічне відділення Підволочиської районної лікарні. У медзакладі також було здійснено забір крові на вміст алкоголю.

Результат – 2,96 проміле, що майже у 15 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Спочатку за фактом ДТП відкрили кримінальне провадження. Однак згодом водій навантажувача заявив, що аварію вчинив з власної необережності, претензій до себе немає і просив закрити кримінальне провадження, що власне і зробив слідчий, видавши відповідну постанову.

Отож, кримінальне провадження закрили, але залишився адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Розглянувши адміністративну справу, Підволочиський районний суд постановив водія навантажувача визнати винним у нетверезому кермуванні та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень без позбавлення права керування транспортними засобами.

Термін апеляційного оскарження уже минув і рішення суду набрало законної сили.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
На Скалатщині п’яний водій скоїв ДТП і отримав 17000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

“Авакс Проф” виграв тендер на ремонт дороги Капустинці – Синява

Наступна стаття

Робота у Чорткові: свіжі вакансії за жовтень