У Бучачі п’яний водій на прохання поліції перепаркував автомобіль і отримав 17000 гривень штрафу

Фольксваген Транспортер

Бучацький районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 13 червня цього року у Бучачі на вулиці Стрипна. Близько четвертої години ночі водій мікроавтобуса “Фольксваген Транспортер” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 1,23 проміле, що у 6 разів вище допустимої норми і вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій, який притягувався до відповідальності, не з’явився. Але прийшов його адвокат.

Захисник звертав увагу на те, що в адміністративному протоколі, складеному поліцейськими, є ряд упущень, тому просив закрити справу у зв’язку з недостатнім доказами провини його підзахисного.

Зокрема, адвокат стверджував, що за кермом мікроавтобуса тієї ночі перебувала інша особа. А власник транспортного засобу хоч і погодився пройти огляд на стан сп’яніння, але говорив поліцейським, що за кермом не перебував.

Після проведення огляду на стан сп’яніння поліцейські попросили відігнати мікроавтобус в сторону, оскільки транспортний засіб знаходився посередині парковки. Чоловік послухався і проїхав приблизно 5 метрів, а поліцейські це зафіксували на відео.

Заслухавши пояснення адвоката та дослідивши інші матеріали справи, Бучацький районний суд прийшов до висновку, що в діях власника “Фольксвагена Транспортера” таки вбачаються ознаки порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Відтак, 22 жовтня суд призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Наразі постанова не набрала законної сили, оскільки водій подав апеляційну скаргу, розгляд якої запланований на 18 листопада.

Читайте також:
Поблизу Бучача зіткнулися два “Мерседеси”. Винуватець аварії був п’яним

Коментувати

Попередня стаття

На Тернопільщині за 1,5 млрд відремонтують дорогу Кременець – Біла Церква

Наступна стаття

Робота у Зборові: свіжі вакансії за листопад