Поблизу Бучача п’яний водій зробив сальто на “Форді” і нічого йому за це не було

ДТП, вверх колесами

Фото ілюстративне

У Бучачі не змогли притягнути до відповідальності водія, на якого поліцейські склали адміністративні матеріали за скоєння ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

Автопригода трапилася 20 травня цього року у селі Трибухівці, що поблизу Бучача. Вночі, близько другої години, на вулиці Горішній водій автомобіля “Форд Мондео” не обрав безпечної швидкості руху та на узбіччі наїхав купу землі, у результаті чого транспортний засіб перекинувся на дах.

Водій перебував у стані алкогольного сп’яніння, однак від огляду на стан сп’яніння на місці події відмовився. Також відмовився і від огляду у медичному закладі.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (скоєння ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе кермування).

За скоєне водієві загрожував штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Але що з того вийшло?..

У судовому засіданні поліцейська, яка була у складі оперативної групи, пояснила що тієї ночі прибула на виклик у село Трибухівці, де трапилася ДТП. Коли екіпаж поліції прибув на місце події, там уже працювали медики швидкої. Біля автомобіля був чоловік, який сказав, що саме він причетний до скоєння ДТП. У чоловіка були помітні ознаки алкогольного сп’яніння, але, як на місці події, так і у медичному закладі, від проходження огляду на стан сп’яніння він відмовився.

А у судовому засіданні власник перекинутого автомобіля розповів дещо іншу історію. Своєї провини у керуванні автомобілем у нетверезому стані він не визнав. Пояснив, що тієї ночі не був за кермом.

Мовляв, насправді за кермом був товариш, який втік з місця події. А він, власник авто, взяв провину на себе, аби товариш не ніс відповідальності за скоєння ДТП.

Товариш у суді підтвердив цю версію. Пояснив, що втік з місця аварії, бо перебував у шоковому стані.

Знайшовся також і ще один важливий свідок – місцевий мешканець, який почувши шум серед ночі, вийшов з власного будинку аби подивитися що там відбувається. Так ось, мешканець Трибухівців розповів суду про те, що начебто чув, як двоє чоловіків домовлялися і той, на якого склали протоколи, промовив фразу: “Я візьму відповідальність на себе, скажу, що я їхав”.

Отож, дослідивши матеріали, Бучацький районний суд постановив закрити справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо власника “Форда” у зв’язку з відсутністю складу порушення.

А що стосується відповідальності за скоєння ДТП, то тут все виявилося іще простіше. Нагадаємо, строки давності у притягненні до адміністративної відповідальності за ст. 130 КУпАП зараз становлять 1 рік, а по всіх інших адмінпорушеннях – 90 днів.

Відтак, Бучацький районний суд постановив закрити справу щодо власника “Форда” за ст. 124 КУпАП у зв’язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності.

2 листопада обидві постанови набрали законної сили. Таким чином вийшло так, що ніби і трапився серйозний випадок – автомобіль перекинувся на дах, але винних не знайшлося.

Слід зауважити, що у 2018 році цей же герой інциденту уже попадався поліцейським у стані алкогольного сп’яніння, але тоді справа закінчилася таким же результатом – чоловіка так і не вдалося притягнути до відповідальності.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
1,3 проміле: на Бережанщині через п’яного водія загинули двоє людей 

Коментувати

Попередня стаття

На Кременеччині померло немовля. Поліція з’ясовує причину смерті

Наступна стаття

Робота у Ланівцях: свіжі вакансії за листопад