Водій “Сітроена”, який на Бучаччині збив насмерть пішохода, отримав умовний термін

ДТП, новини Тернопільщини

Умовний термін присудив Бучацький райойнний суд чоловіку, що влітку збив насмерть пішохода. Аварія трапилась вночі 3 травня цього року у селі Стінка. 

Про це йдеться у вироку суду від 15 листопада. Як випливає із обвинувального акту, обвинувачений на «CITROEN BERLINGO» їхав в сторону центру у селі Стінка і на вул. Молодіжна наїхав на пішохода. Той рухався проїзною частиною в попутному з легківкою напрямку. У результаті наїзду 42-річний пішохід отримав травми, від яких загинув на місці.

Допитаний у суді обвинувачений вину визнав. Розповів, що побачив пішохода в останню мить перед наїздом. Після цього зупинив автомобіль, вийшов і викликав на місце пригоди швидку медичну допомогу та поліцію.

Також опитали в суді потерпілу – дружину загиблого. Вона розповіла, що обвинувачений, який є її далеким родичем, повністю відшкодував їй збитки. Та просила суд не карати суворо його.

Нагадаємо, спочатку поліцейські повідомляли, що водій, який 3 травня скоїв смертельну ДТП у Стінці, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Однак, згодом результати аналізу крові показали, що винуватець аварії не був п’яним.

Оскільки обвинувачений визнав вину та відмовився від дослідження доказів у суді, суд їх досліджувати не став. Оцінивши здобуті в суді докази з матеріалами справи, суд прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого. Відтак визнав винним у вчиненні злочину за ч.2 ст. 286 КК та присудив п’ять років тюрми з позбавленням права керування на рік. На підставі ст. 75 КК звільнив від основного покарання та призначив три роки іспитового строку.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Олена РОМАНЮК

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 22 листопада

Наступна стаття

Робота у Підгайцях: свіжі вакансії за листопад