П’яному водієві мотоблоку пощастило: патрульні прислали у суд не те відео

мотоблок

Через плутанину з відеозаписами не вдалося притягнути до відповідальності чоловіка, який за кермом мотоблоку перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 9 вересня цього року у селі Забойки Підгороднянської ОТГ.  Поліцейські зупинили водія мотоблоку “Зубр”. Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Втім, від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки водій мотоблоку відмовився. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні адвокат водія просив закрити провадження у справі. Він звернув увагу, що диск з відеозаписом не відповідає обставинам справи.

При перегляді відеозапису з’ясувалося, що й справді не те. Замість мотоблоку “Зубр” на відео зображений трактор Т-25 та й водій значно молодший – замість 42-річного водія мотоблоку огляд проходить 30-річний тракторист.

Отож, вказаний відеозапис не може братися судом до уваги як доказ. За відсутності відеозапису, огляд на стан сп’яніння повинен був проводитися в присутності двох свідків, але їх поліцейськими також не було залучено.

Розглянувши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив закрити провадження за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо водія мотоблоку у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У Підгайцях водій приїхав у лікарню пройти огляд на стан сп’яніння, але там не було алкотестеру

Коментувати

Попередня стаття

На Бучаччині відремонтують 4 км дороги до села Нові Петликівці

Наступна стаття

Міфи про ігрові автомати