У Бережанах судили водія, який на “Ланосі” збив насмерть пішохода

ДТП, Бережани

2,5 років умовно присудили водію  автомобіля «Daewo Lanos», що в липні цього року у Бережанах збив пішохода. Від отриманих травм чоловік помер у лікарні. 

Про це йдеться у вироку Бережанського районного суду від 19 листопада. Як вбачається із матеріалів справи,  аварія трапилась 7 липня 2021 року у Бережанах.

Тоді обвинувачений, під’їжджаючи  до перехрестя вулиць Міцкевича та Тернопільської, наїхав на пішохода, що переходив дорогу. Внаслідок ДТП потерпілий отримав численні ушкодження та був госпіталізований у Бережанську районну лікарню. Майже місяць медики боролися за його життя. Втім, від отриманих травм 57-річний чоловік 3 серпня помер у лікарні.

Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 286 КК, як порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого.

У суді обвинувачений вину визнав. Розповів, що не був уважним, не стежив за дорожньою обстановкою, внаслідок чого на перехресті вулиць Міцкевича та Тернопільської не помітив пішохода.  Також погодився зі всіма доказами, зібраними досудовим слідством.

Потерпілі у справі – сестра та дочка загиблого повідомили, що він відшкодував витрати на лікування потерпілого у ДТП та що претензій до обвинуваченого наразі не мають. А відтак попросили не позбавляти його волі.

Як результат розгляду справи – суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст. 286 КК та присудив 5 років тюрми без позбавлення права керування. На підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання та призначив 2,5 роки іспитового строку.

Вирок поки що законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Олена РОМАНЮК

Читайте також по цій темі:
Аварія у Бережанах – водій “Ланоса” на переході збив пішохода

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 26 листопада

Наступна стаття

Помер колишній голова Теребовлянської РДА Юрій Дзюбан