Був п’яний, але покарали за інше: у Підгайцях водій “Жигулів” отримав 40800 гривень штрафу

штраф

Підгаєцький районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який повторно впродовж року керував транспортним засобом не маючи на це права.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення працівники поліції зафіксували 17 вересня цього року у селі Сільце, що на Підгаєччині.

Ввечері, близько 22.00, правоохоронці зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння як на місці зупинки, так і у медичному закладі кермувальник категорично відмовився.

Окрім того виявилося, що чоловік повторно впродовж року сів за кермо автомобіля, не маючи права керування транспортними засобами.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані сп’яніння) і за ч. 5 ст. 126 (повторне впродовж року керування транспортним засобом особою, яка не має права керувати таким транспортним засобом).

Чоловік тричі викликався до суду, однак на засідання так і не з’явився. Тому справу врешті решт розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали справи, Підгаєцький районний суд постановив водія автомобіля “Жигулі” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень, і накласти на нього штраф за найбільш серйозне порушення (а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП – ред.) у розмірі 40800 гривень.

Нагадаємо, у березні цього року зросли штрафи за порушення правил дорожнього в руху і в тому числі суттєво було посилено відповідальність за керування транспортними засобами без водійського посвідчення.

Так, за ч. 2 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким ТЗ) зараз передбачений штраф у розмірі 3400 гривень.

За ч. 4 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка позбавлена права керування таким ТЗ) передбачений штраф у розмірі 20400 гривень.

За ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне впродовж року вчинення порушень, передбачених ч. 2 – ч.4 ст. 126 КУпАП) передбачений штраф у розмірі 40800 гривень.

Читайте також:
За 1500 доларів хабара підгаєцьку лікарку покарали штрафом у розмірі 42500 гривень

Коментувати

Попередня стаття

У Зборові судили тракториста, який за п’яну їзду давав поліції 400 гривень хабара

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопіллі сьогодні: статистика станом на 1 грудня